İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, depremlere karşı hazırlıklı olunması ve deprem bilincinin oluşturulması amacıyla 1-7 Mart Deprem Haftası’na dikkat çekerek:

“Ülkemiz 1999 yılında Gölcük, Düzce, 2003 Bingöl, 2011 Van, 2020 yılında ise Elazığ ve İzmir depremlerini yaşamış, bu depremlerde ise birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiş birçok insanımızda yaralanmıştır. Bu vesile ile yaşamını yitiren vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.

Deprem coğrafyası olmamız sebebiyle, deprem ve doğal afetlere karşı önlem alma ve risk azaltma konularında afet kültürünün geliştirilmesi ile afet hazırlıklarının modern teknolojiden faydalanarak bireylerden başlayarak toplumun tüm kesiminin duyarlılığının artırılması, kurumlar arası eş güdümle yürütülmesi önem arz etmektedir.   

Bu bağlamda özellikle personelimizin bilinçlendirilmesine yönelik etkinlik ve uygulamalara, geçtiğimiz yıl ilimizde iki defa çevre illerde bir defa olmak üzere toplam üç defa Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tatbikatları, bir defa ise Hastane Afet Planı ( HAP) tatbikatı yaptık. Yapmış olduğumuz eğitimler ve tatbikatlar ile personelimizin bilinçlendirilmesi ve afet farkındalığı oluşturmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki eğitilmiş, bilinçli bireylerin oluşturduğu bir toplumda, yerinde ve zamanında en doğru yöntemlerle yapılan müdahaleler, doğal afetler sonrası yaşanacak olumsuzlukları azaltmaktadır.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak Ülkemiz ve bölgemizin deprem riski altında olduğu bilinci ile hareket ederek, doğal afetlere karşı hazırlık, zarar ve risk azaltma, arama kurtarma ve iyileştirme çalışmalarımızı personelimizin beklentilerine yanıt oluşturan, hızlı, etkin, zamanında hizmet üretecek düzeye çıkarılması, geleceğimiz yönünden zorunluluk olup, bu kapsamdaki çalışmalarımızı her yıl yenilenen eğitim programlarımızla devam ettireceğiz.

Deprem haftasının afetlere karşı hazırlıklı olmasında ve afet bilincinin oluşmasına katkı sağlamasını diliyor, tüm vatandaşlarımıza deprem felaketinden ve diğer doğal afetlerden uzak, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.