Yayınladığı mesajda Ketenci;Büyüklükte eşsiz, rahmette sonsuz, affetmede ise sınırsız olan Yüce Rabbimiz, bizlere Kur’an-ı Kerim’de şu müjdeyi veriyor: “(Ey Muhammed) Âyetlerimize iman edenler sana geldikleri zaman de ki: ‘Selam olsun size! Rabbiniz kendi üzerine rahmeti yazdı. Şöyle ki: Sizden kim cahillikle bir kabahat işler de sonra peşinden tövbe eder, kendini düzeltirse (bilmiş olun ki) O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”( En’am Suresi 6/54)

 Af dilemek için zaman ve mekân şart değildir, fakat bazı vakitlerin daha bereketli kılınmış olması da, müminlere Yüce Rabbimizin bir ikramıdır.  

Önümüzdeki Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece idrak edeceğimiz, bu özel ikramlardan birisi de Berat Kandilidir. Bu gecede yapılacak ibadetlerin bizleri günahlardan temizleyeceğini ve affedilmemize vesile olacağını bakın Allah Rasulü (s.a.s) ne güzel ifade etmiştir: “Şaban ayının on beşinci gününü oruçlu geçirin. Gecesinde ise ibadete kalkın. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ (keyfiyetini bilemediğimiz bir halde) en yakın semaya tecelli ederek fecir doğuncaya kadar: ‘Bağışlanma dileyen yok mu? Onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu? Ona rızık vereyim…’ buyurur.” Nurlu seherlerde kalkıp gönül perdelerini aralayanlar ve kalplerini rahmet ışığına açanlar, yürekten Allah’a tövbe ve iltica edebilenler, umduklarına kavuşacaklardır.

Bu mübarek gecede; Kur’an’da örnek gösterilen has kullar gibi “Rabbimiz! Bizden cehennem azabını uzaklaştır, gerçekten onun azabı gelip geçici değil, devamlıdır. Şüphesiz, orası ne kötü bir durak ve ne kötü bir konaktır.”(Furkan Suresi 25/63-66) diyerek dualarda ve niyazlarda bulunmak, tövbe ederek günahlardan arınmak, vermiş olduğu her türlü nimete şükrederek Allah’a kulluğun tadına varmak ne büyük bir mutluluktur!

Berat Kandil’inin tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyor ve bütün vatandaşlarımızın Berat Kandil’ini tebrik ediyorum.” dedi.