İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler dün akşam ve bugün gece dahil 7/24 esasına dayalı olarak köylerde başlattığı yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bir yandan yol açma çalışmalarını yürüten ekipler bir yandan da gerek kar gerekse çamur nedeni ile yolda kalan araçlar ve vatandaşlar için de kurtarma faaliyetlerini yürütüyor. Aynı zamanda diyaliz hastalarının ve diğer hasta vatandaşlarımız ile hasta yakınlarının da hastanelere ulaşımını sağlıyor.

Kar yağışı yoğun bir şekilde devam ettiği için karla mücadele ekiplerinin dönüşümlü olarak sürdürdüğü ve açtığı köy yollarının isimleri ise şu şekilde:

Madenşehri-Üçkuyu-Değle Güzergahı

Çimenkuyu-Güçler-Paşabağı-Sarıkuyu-Güldere-Zengen-Başharman-Gülkaya-Akpınar Güzergahı

Aybastı-Özdemir-İhsaniye-Bayır Güzergahı

Başkışla-Damlapınar-Muratdede-Pınarbaşı-Şıhlar-Bozkondak Güzergahı

Elmadağ-Seyithasan-Tarlaören-Tavşanlı-Lale-Gökçe-Medreselik-Cerit-Değirmenbaşı Güzergahı

Çakırbağ-Kurtderesi Güzergahı

Yunus Mahallesi-Dereköy-Lale Güzergahı

Sudurağı-Akçaşehir-Alaçatı-Ekinözü-Salur-Beydilli-Ağızboğaz-Ayrancı Köyleri(Kavuklar,Ambar,Kale,Böğecik)-Taşkale-Kızıllarağini Güzergahı

Kazımkarabekir-Çiçekli-Sinci-Akarköy-Özyurt-Kızılkuyu-Bölükyazı-Yollarbaşı Güzergahı

Mesudiye-Süleymanhacı-Eğilmez-Çoğlu-Burunoba-Karalgazi-İslihisar-Kisecik-Ortaoba Güzergahı

Yuvatepe-Eminler-Demiryurt-Kılbasan-Göztepe-Dinek Güzergahı

Yağış devam ettiği sürece çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini belirten İl Özel İdaresi, hiçbir yolun kapanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için talep ve ihbarlara en kısa sürede müdahale edildiğini belirtirken vatandaşları da dikkatli olmaları konusunda uyardı.