15 Temmuz 2016 Darbe kalkışması ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebiyle meydanları dolduran milyonlar ile birlikte ilk günden itibaren sağlık çalışanları da meydanlara koşarak darbeye karşı duruşunu gösterdi.

Karaman İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy ile birlikte tüm sağlık çalışanları ilk günden itibaren Karaman Aktekke Meydanında düzenli olarak Demokrasi nöbetine katıldı.

Bununla birlikte Aktekke Meydanı’ndaki Karaman halkına daha fazla destek olmak, sağlık sorunlarını yerinde çözmek amacıyla İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlükleri tüm mobil sağlık araçları ve personelleri ile birlikte meydanlara indi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Multivizyon Sağlık eğitim aracı,  Kanser Tarama ve eğitim tırı, Ağız ve diş sağlığı tarama aracı, Evde sağlık hizmetleri aracı, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren tam donanımlı Ulusal Medikal Kurtarma Aracı, 3 Adet 112 Ambulansı ile Aktekke meydanında 29.07.2016 tarihinden itibaren hizmet vermeye başladı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü personelleri, bu hizmet demokrasi nöbeti bitene kadar devam edeceğini söyledi. Demokrasi nöbeti sırasında çocuklar unutulmayıp, balon, boyama ve etkinlik kitabı dağıtıldı. Karaman halkını sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla üzerinde sağlıklı yaşam sloganları taşıyan tişört, şapka, sağlıklı yaşam broşürleri dağıtıldı.

Ayrıca, vatandaşların boy kilo ölçümleri yapılarak beden kitle endeksi hesaplanıyor ve normal değerler dışındakiler ilgili sağlık birimlerine yöneltiliyor. Sağlık durumu iyi olmayan hastaların muayene, enjeksiyon, pansuman, tansiyon ölçümleri meydandaki sağlık çadırında yapılıyor.

Halk Sağlığı Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise, “İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün işbirliği ile Aktekke Meydanında tüm mobil araçları ve 15 personeli ile hizmet veren stantları, Sayın Valimiz Süleyman Tapsız ve eşi hanımefendi Dr. Ayşe Tapsız, Sayın Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan ve eşi hanımefendi Şerife Çalışkan, Sayın Ak Parti İl Başkanımız Nazmi Ünlü, İl Genel Meclis Başkanı Sayın Celalettin Güngörer,  Teşkilat Başkanımız Mesut Soyfidan, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sayın Ümit Gülin Göksoy ve Akparti İl ve İlçe Teşkilat çalışan ve üyeleri, Ak Parti Kazım Karabekir ilçesi İl Genel Meclis üyesi Sayın Hayri Ay, Kazımkarabekir Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sayın Nida Ay, İlimiz Daire Müdürleri stantları ziyaret ederek verilen bu hizmetlerde emeği geçen başta İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ali Rıza Altunsoy olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletmişlerdir.
Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında saat: 17.00-03.00 arasında verilen bu sağlık hizmetleri demokrasi nöbeti bitene kadar devam edecektir. Tüm halkımızı Aktekke Meydanındaki bu kutlu Demokrasi Nöbetine ve stantlarımıza bekliyoruz.” denildi.