Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen konferansa;  Vali Murat Koca ve eşi hanımefendi Vildan Koca, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve vatandaşlar katıldı.
Karaman Geylani Vakfının organize ettiği, Tekin Özel Lisesi, Karamandan.com ve Danış Kitabevinin sponsorluğunda gerçekleştirilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferans, Özel Tekin Lisesi Müdürü tarafından Abdulkadir Geylani Hazretlerinin hayatından kesitler sunmasıyla başladı. 
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, İlahiyatçı- Yazar Ömer Döngeloğlu, dinleyicilere namaz, sünnet ve Peygamber konulu konferans verdi.Ömer Döngeloğlu, Peygamber Efendimiz, ashabı kiram ve İslam büyüklerinin hayatlarından kesitler sunarak başladığı konuşmasında; son zamanlarda kimi çevreler tarafından dile getirilen Kuran’ın doğru anlaşılması ve yaşanması için Peygamberimizin hadislerine ve sünneti seniyyeye gerek olmadığı yönündeki düşüncelerin yersiz ve anlamsız olduğunu belirterek Kuran’-ı Kerim’i düşünce dünyamıza ve yaşantımıza doğru aksettirilmesinde Hadis-i Şeriflerin ve Efendimizin sünnetinin anahtar bir rol üstlendiğini söyledi. 
Bazı kesimler tarafından dile getirilen bu düşüncenin Müslümanlar arasında ikilik çıkaracağına ve fitneye sebep olabileceğinin altını çizen Döngeloğlu, Kuran’-ı Kerimin hadisi şerifler ve efendimizin Kuran merkezli yaşamı dikkate ve göz önüne alınmadan doğru bir şekilde anlaşılamayacağını bu yüzden Kuran dışında herhangi bir başvuru kaynağına ihtiyaç duyulmaması gerektiğini ifade eden kesimlere asla itibar edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi. 
Ülkemiz üzerinde bugüne kadar çok oyunlar oynandığını söyleyen Ömer Döngeloğlu, bugün ise aynı mihrakların ve şeytani güçlerin dinimiz ve ailemiz üzerinden oyunlar oynadığını ifade etti. İslam coğrafyası ve Müslümanların içinde bulunduğu sıkıntılı durumu da değerlendiren Döngeloğlu,  Ülkemiz ve İslam ümmeti üzerinde planlanan ve hayata geçirilen oyun ve tuzakların, ancak Müslümanlar arasındaki kardeşlik hukukunun yeniden tesis edilmesiyle bertaraf edilebileceğinin altını çizdi.
 Konferansın sonunda Vali Murat Koca, İlahiyatçı -Yazar Ömer Döngeloğlu’na Hz. Mevlana’nın sözlerinin yer aldığı Özel Karaman Selçuklu Hastanesinin tablosunu hediye etti. Döngeloğlu daha sonra dinleyicilerine kitaplarını imzaladı.