Başyayla Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam V. Koray Çelik başkanlığında, aşağıda isim ve imzaları bulunan üyelerin katılımı ile 17.04.2020 tarihinde olağanüstü toplanmıştır.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltmak suretiyle sosyal izolasyonu tesis edebilmek adına aşağıda belirtilen kararların alınması uygun görülmüştür.

1-İlçemizde faaliyet gösteren resmi/özel engelli ve yaşlı bakım merkezlerinde bakım gören yaşlı ve engellilerin riskli grupta olmasından dolayı bu merkezlerde çalışmakta olan bakım ve sağlık hizmeti veren personelin hareketliliğinin azaltılması amacıyla, karantina uygulaması başlatılan Ermenek ilçesinden geliş ve ilçe dışına gidişlerin engellenmesi, personelin ilçe içerisinde ve az rotasyon ile üst düzey güvenlikli şekilde rehabilitasyon merkezlerine girişinin sağlanmasına,

2-İlçemizde cumartesi günleri kurulan pazarın ikinci bir talimata kadar kurutmamasına,

3-İlçemizde faaliyet gösteren tekstil firmasında çalışanların düzenli olarak ateşlerinin ölçülmesine ve raporlanmasına,

4-Tek kullanımlık maske, eldiven gibi kişisel hijyen malzeme atıklarının yönetiminin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünün 07.04.2020 tarih 2020/12 sayılı genelgesine göre yapılmasına, söz konusu genelgede kurum, kuruluş, ve işletmelerde bulundurulması istenen gri renkli veya gri etiketli ‘diğer atık’ ekipmanının Belediye tarafından temin edilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Öğrenci Yurdu Lojmanı Karantinaya Alındı

Başyayla Kaymakamlığından yapılan açıklamada pozitif çıkan vakaların filyasyon çalışmaları kapsamında lojmanların karantinaya alındığını belirtilerek, "ilçe Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam V. Koray Çelik başkanlığında, aşağıda isim vc imzaları ve imzalan bulunan üyelerin katılımı ile Kaymakamlık toplantı salonunda olağanüstü toplanmıştır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi" ilan edilen Coronavirüs (KOVİD-19) salgınından kaynaklanan olumsuzlukların ilçemiz için bir tehdit unsuru olmasının Önlenmesine yönelik olarak 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunıfnun 27. ve 72. Maddelerine istinaden aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür.

1-İlçemiz Şirindere mahallesinde KOVİD-19 pozitif tanısı koyulan hastaların filyasyon çalışmaları neticesinde bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve Coronavirüs (COVİD-19) salgınının kontrolü amacıyla. Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında. 19.04.2020 saat 20.00 itibariyle ikinci bir emre kadar Kirazlıbahçe öğrenci Yurdu Lojmanının karantinaya alınmasına, giriş çıkışların durdurulmasına, ihtiyaçlarının düzenli takibinin İlçe Emniyet Amirliği ve sağlık kontrollerinin TSM başkanlığınca yapılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir." denildi.