İletişim kendini ifade etme ve karşınızdakini anlama sanatıdır. Duygu ve düşünce ve isteklerimizi çeşitli yollarla karşımızdaki kişilerle paylaşmak da kullandığımız en önemli araçtır. İletişim bizlere birbirimizi anlama ,kendimizi ifade etme isteklerimizi anlatma gibi konularda yardımcı olur.

İletişim kurmak için çeşitli yollar kullanırız. İletişime etki eden unsurlar, sözcükler, ses tonu ve beden dilidir. Sözcük seçiminde anlatmak istediğimiz konuyu çok karmaşık  olmayan kısa ve anlaşılır bir tarzda sunmamız daha verimli olacaktır. Ses tonumuz hitap edeceğimiz kişi, topluluk ve konuya göre ayarlanmalıdır. Bir toplantı da sunum yapıyorsak ciddi daha çok yüksek olmayan bir ses tonu kullanmalıyız. Daha samimi bir ortamda ise yumuşak bir ses tonu kullanabiliriz

Beden diline gelince bu çok geniş bir konudur. Jest ve mimikleri de içine alan beden dili konuşmamızı tamamlayan en önemli faktördür. Kendi konuşmamızın yanında karşımızda ki kişiyi dinlerken de beden dili büyük önem taşır. Örneğin birini dinlerken karşımızda ki kişiye bakmamak el kol hareketleri ile dikkati dağıtmak ve yanımızda ki nesnelerle oynamak sıkıldığımızı belli eder ve karşımızda ki kişiyle iletişimimizin koptuğunu gösterir. İyi bir iletişim için öncelikle iyi bir dinleyici olmak gereklidir. Bu iki taraf içinde geçerli bir kuraldır. Çünkü karşımızdakinin ne anlatmak istediğini anlamadan istenilen karşılığı vermek imkansızdır. Diğer önemli  bir konuda( sen )ve(ben) dili kullanımıdır .Bu dilin kullanımının bize sağlayacağı faydalar karşımızda ki kişiyi düşünmeye yöneltme ,suçlayıcı tavırlardan uzaklaşma ve duygularını net olarak ortaya koyma fırsatı sunar. Örneğin ;Bir anne  ödevini tamamlamayan bir çocuğuna sen yine mi ödevini yapmadın, zayıf alırsan karışmam diyerek iletişim kurarsa çocuk da tepkisel yaklaşıma girerek kendini savunmaya geçecektir. Anne burada ödevlerini yapmaman beni üzüyor senin başarılı olman ise mutlu ediyor gibi bir ifade ile çocuğu ödev yapmaya yöneltecek doğru bir adım atmış olacaktır.

İletişimi olumlu ve olumsuz etkileyecek faktörleri ne kadar iyi bilirsek, iletişimde başarı oranımız o kadar yüksek olacaktır. Olumlu faktörler olarak empati sağlama, dikkatini karşı tarafa verme, gülümseme ,göz teması kurma ben dili kullanımdır. Olumsuz faktörler ise; emir veren bir tarzda konuşma, suçlayıcı alaycı kelimeler kullanma, lakap takma, karşımızdakinin sözünü kesme sen dili kullanımına örneklerdir

Temelde dikkat edilecek nokta iletişimi iyi yönlendirme doğru zamanda uygun tarz kullanma ve iletişimden verim elde etmektir. Karşımız da ki kişiye sesimizi duyurmak için bağırmaya ihtiyacımız yoktur. Sadece doğru yolu takip etmemiz yeterlidir. İletişim insan yaşamının olmazsa olmazıdır .İletişim varsa yaşam var demektir bunu unutmayalım.