Denetimli ve Serbestlik Müdürlüğü binasında faaliyet göstermekte olan halıcılık kursu kursiyerlerini ziyaret eden Karaman İŞ-KUR Müdürü Kenan Ateş, Karaman Halk Eğitim Müdürü Abdurrahman Koçak ve Karaman Denetimli ve Serbestlik Müdürü Mehmet Korkmaz Peker 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması sebebiyle halıcılık kursundaki kadınlara gül takdim etti. 

Düzenelenen bu kurs; suç mağdurlarının ve dezavantajlı kadınların  sosyo-ekonomik alanda varlık göstermelerini, meslek edinmelerini, imkanları dahilinde kendi işletmelerini kurabilmelerini sağlamak ve bu proje ile birlikte kendine güvenen, sorumlu, görev almaya hazır ve istekli olmayı, kendisi için gerekli el becerilerine, beden, ruh, zihin ve sosyal davranış bütünlüğüne sahip olmayı, tabiat ve kültür eserlerini sevmeyi ve korumayı, ülke kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefleyen bir kurstur.

PROJENİN AMACI

Karamanda yaşayan suç mağduru olan bayanların sosyo-ekonomik alanda gelişim sağlamalarına, meslek edinmelerine ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanmıştır.

Karaman şehir merkezinde her şekilde mağdur olmuş olan bayanları çevrenin olumsuz etkilerinden uzaklaştıracak ve topluma entegre olmasında yardımcı olacak alternatif ortam hazırlamak, bayanların psikolojik, sosyo-ekonomik ve kişisel gelişimleri açısından ihtiyaç duydukları alanlarda ilgili resmi kurumlar ile birlikte eğitici ve öğretici faaliyetleri planlanıp uygulamaya konulması amaçlanmıştır.

PROJENİN HEDEFLERİ

Devletin kurumlarına karşı güven duygusunun geliştirilmesi,

Suç mağduru bayanların topluma kazandırılması için diğer kurumların farkındalığının artırılması,

Suç mağduru bayanların öz güven duygusunun geliştirilmesine katkı sağlamak

Kurum ve kuruluşlarla verimli bir işbirliği tesis ederek mağduriyetlerin avantaja dönüştürülmesine katkıda bulunulması,

Tespit edilen suç mağduru bayanların İŞ-KUR İl Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek mesleki eğitim kursları ile gelecekte kendileri için ideal bir meslek sahibi olmaları hedeflemiştir.

PROJEYİ YÜRÜTECEK KİŞİ/KURUM/KURULUŞLAR

Karaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi

İŞ-KUR İl Müdürlüğü