Karaman ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen imam hatip mezunları ve mensupları buluşması gerçekleşti.

Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşen buluşmaya, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker, Selman Oğuzhan Eser, AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, Karaman ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Sarı, ÖNDER Derneği yönetim kurulu üyeleri, imam hatip mezunları ve mensupları katıldı.

Program öncesi milletvekillerine ve il başkanına sıcak karşılama gerçekleşti. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İmam hatip okullarının farklı bir öneme haiz olduğunu söyleyen Milletvekili Şeker, “Manevi olarak bir koku hissettiğimiz zaman buranın emeği çok fazla. İmam hatiplerin rahmet havuzu olduğunu düşünüyorum. 24 saatin belki 20 saati Allah kelamının hiç dinmediği bir mekan burası.

Şu anki neslinde aslında bizim hocalarımız gibi hocalara ihtiyacı var. Kesinlikle şu anki hocalarımız yanlış anlamasın, eski hocalarımızın nasıl hocalık yaptığı ders olarak okutmamız gerekiyor ki nesil biraz daha kötüye doğru gidiyor, bunu düzeltmekte aynı hocalarımız gibi hocalara, hocalarımızın yetiştirdiği imamlar gibi imamlara ihtiyaç var.” dedi.

“İMAM HATİP DÜNYA ÜZERİNDE SÖZ SAHİBİ”

Programda konuşan ÖNDER Başkanı Sarı’da, imam hatip ağacının meyveleri artık sadece ülke yönetiminde değil, dünya üzerinde de söz sahibi olduğunu ifade etti.

İmam hatip gerçeği sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da bir gerçeği olduğunu belirten Sarı, şöyle konuştu;

“Karaman ÖNDER olarak imam hatip davasına hizmeti şiar edindik. Bu dava imam hatip okullarından aldığımız eğitimin davası. Bugün imam hatip gerçeği sadece ülkemizin değil, dünyanın da bir gerçeğidir. Çünkü imam hatip ağacının meyveleri artık sadece ülke yönetimimizde değil, dünya üzerinde de söz sahibidir. İmam hatipler necip milletimizin bağrından çıkmış, müstesna ruha sahip kurumlardır. İmam hatip ruhu sadece bir fikir değil, aynı zamanda bir aksiyondur. Yeni ve genç Türkiye’nin mayasında imam hatip ruhunun olduğu bir manifestodur. Dünyayı ve çağı yakalayabilmek, zulme başkaldırmayı, iyi niyeti yoldaş edinmeyi, hak bildiği yoldan cesaret ve sabırla yürümenin manifestosudur. İmam hatip ruhu dünyayı bir bütün olarak kavrama, doğunun ve batının ilim ırmaklarını buluşturma misyonuyla bu ülkeye çok şey kazandırdı.

“BİR TERCİH MESELESİDİR”

İmam hatipli olmak her şeyden önce bir tercih meselesidir. İmam hatibe gelen öğrenci, nereye geldiğini ve niçin geldiğini çok iyi bilir. İmam hatibe gelen öğrenci yarını sadece rızık kaygısı olarak görmez, onun idealleri, hedefleri vardır, o önce ekmeği düşünmez, çünkü bilir ki rızık Allah’tandır.

“O DAVASININ ERİDİR, O İNSANLIĞIN NEFERİDİR”

İmam hatipliler kapalı kapılar ardında hesap yapmaz. İmam hatipliler asla ve asla kapalı kapılar ardında Amerika ile İsrail ile pazarlığa oturmaz. İmam hatipliler kendi menfaatlerini asla ve asla ümmetinin menfaatlerinin önüne koymaz. O davasının eridir, o insanlığın neferidir.

“İMAM HATİPLİ BİLİR Kİ KAYNAK KUR’AN VE SÜNNETTİR”

İmam hatipli FETÖ gibi menfaatleri için dua etmez, o insanlık için tüm kalbiyle dua eder. İmam hatipli kullandığı uçaktan kendi meclisine bombalar yağdırmaz. Kendi halkının üstüne kurşun sıkmaz. O ümmet olmanın bir cemaate mensup olmaktan daha mukaddes olduğunu bilir çünkü. Tercih yapacak bir vicdana sahiptir. O abilerinin dediği gibi yaşamaz. O seçim vakti siyasilerle pazarlığa oturmaz. İmam hatipli bilir ki kaynak Kur’an ve sünnettir. O her daim kendini bu kaynaktan beslemesi gerektiğinin bilincindedir. İşte bunun içinde geçmişte büyük sıkıntılara maruz kalmıştır. Kapısına kilitler vurulmuş, başarıları yok sayılmıştır. Bugün bütün bu sıkıntılar geride kalmıştır. Artık imam hatiplilerin hakkını arama zamanı bitmiştir. Kazanılan hakların hakkını verme zamanı gelmiştir.

“İMAM HATİPLİ OLARAK AYRIMCILIK YAPMIYORUZ”

ÖNDER olarak bizde bu yolda çalışmaya devam ediyoruz. Yeni binamıza taşındık. Gençlerimize yönelik birçok sosyal sportif ve kültürel faaliyetler düzenliyoruz. Çocuklarımızın fiziki yapısının iyileşmesine yönelik projelere örnek oluyoruz. Tüm bunları yaparken yorulmuyoruz.

Biz imam hatipli olarak ayrımcılık yapmıyoruz. Biz diğer okullarımıza da hem İslami ilimlerimizden hem vaizlerimizden, hocalarımızdan ahlak ve maneviyat üzerine konferans istiyorlar, bizim oralara da gittiğimizi biliniz. Onun dışında birçok okulumuza mescitler inşa ettirdik. Bu konularda yardımlarımızı esirgemiyoruz.”