Öğrencilerin, millî ve evrensel kültür değerlerini tanımalarını, benimsemelerini, geliştirmelerini bu değerlere saygı duymalarını sağlamak, kendisi, ailesi ve çevresi ile barışık, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışan, hoşgörülü ve paylaşmayı bilen, dürüst, erdemli, iyi ve mutlu vatandaşlar olarak yetiştirmek amacıyla uygulanan ‘Değerler Eğitimi Projesi’ kapsamında öğrenciler ve velileri duyarlı bir davranışa imza atarak yardım kampanyası başlattı ve yardımlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu okul ziyaretleri kapsamında İmaret Ortaokuluna misafir oldu. Okulda yapılan çalışmalar hakkında İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na bilgiler veren Okul Müdürü Mevlüt Karaca ‘Değerler Eğitimi Projesi’ çerçevesinde okulda yürütülen faaliyetleri anlattı. 

Mevlüt Karaca, “Değerler Eğitimi Projesi kapsamında “Yardımlaşma ve Paylaşma” kazanımını aktif öğrenme sürecinde gerçekleştirmek amacıyla içinde olduğumuz Ramazan ayını vesile bilerek bir kampanya başlattık. Bu kampanya kapsamında mahalle muhtarıyla temasa geçerek ihtiyaç sahibi aileler belirlendi. Daha sonra okul, veli ve öğrencilerinin gönüllü katılımlarıyla toplanan yardımlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı” dedi.

İmaret Ortaokulunun idarecilerine, öğretmenlerine, öğrenci ve velilerine teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Öğrencilerimizin derslerinde edindiği bilgilerin yanında geçmişimizden gelen bizi biz yapan değerleri davranışa dönüştürerek yaşatmak için Değerler Eğitimi Projesi önemli bir çalışmadır.  Bu çalışmanın Ramazan ayında okul, öğrenci ve veli birlikteliği ile gerçekleştirilmiş olması projeye ayrı bir güzellik katmıştır. Bu anlamlı projede yer alıp emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, okul ziyaretleri çerçevesinde ayrıca Gazi Mustafa Kemal İlkokulu ile Fatih Eğitim Çalışanları İlk ve Ortaokulunu da ziyaret ederek okulda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.