İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu İl Temsilcisi Cahit Suci ve üyeleri katıldı.

Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu arasında imzalanan protokol çerçevesinde ortaöğretim öğrencilerine yönelik Kudüs temalı kitapların okunması ve bu okumalara dair konferans, sohbet ve söyleşiler düzenlenecek.



Atılan imzalar sonrası konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu imzalan protokolün her iki taraf içinde hayırlı olması dileklerinde bulundu. İl Müdürü Kuntoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizim amacımız öğrencilerimizi millî, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren bireyler olarak yetiştirmektir. Bu bağlamda bizi biz yapan değerlerimizden biri olan İslam Kültür ve Medeniyetinin kutsal şehirlerinden Kudüs’ü, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı, öğrencilerimizin öğrenmeleri açısından önemli bir protokol. Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu ile yapılan bu ortak çalışma öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.



Protokol kapsamında öğrencilere okutulacak kitaplar ve projenin uygulanacağı okullar hakkında bilgiler veren Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu İl Temsilcisi Cahit Suci, Kudüs ile ilgili dört kitabın altı okulda okutulacağını belirtti. Cahit Suci, “İmzalamış olduğumuz protokolle öğrenciler Kenize Murad tarafından yazılan Toprağımızın Kokusu, Yusuf El Kardavi tarafından kaleme alınan Kudüs, Larry Collins- Dominique Lapierr yazarları tarafından yazılan Kudüs Ey Kudüs ve Fahir Armaoğlu tarafından yazılan Filistin Meselesi ve Arap-İsrail Savaşları eserlerini okuyacaklar. Değerlerimizin korunması açısından önem teşkil eden bu protokolün imzalanmasında desteklerini esirgemeyen İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.