İki gün süren Çalıştay’da Dünya’da ve Türkiye'de gönüllü itfaiyecilik, belediye hizmetlerine gönüllü katılım yönetmeliği ve gönüllü itfaiyecilik yönetmeliği konuları ele alındı.

Çalıştaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Orman Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı, Selçuk Üniversitesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesinden yöneticileri ve Karaman Belediyesi İtfaiyesi Müdürü İsa Kayhan'da katıldı.

Oturumlara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selim Büyükkarakurt’un yanı sıra Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürü İsa Kayhan'da yer aldı.

Karakurt açıklamasında; "Böyle programlarla bu konuda vatandaşlarımızın duyarlılığını artırmış oluyoruz. İnşallah iyi bir yönetmelikle iyi bir çalışmayla emek oluruz ve Türkiye'nin her yerinde uygulanır" dedi.

Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Çalıştay kapsamında katılımcıların görüş ve önerileri rapor haline getirilerek, Türkiye'de gönüllü itfaiyeciliğin yaygınlaştırılması için Ulusal Gönüllü itfaiyecilik mevzuatı oluşturulacak ve ilgili kurumlara iletilecek.