Yakalandığı yeni tip koronavirüs nedeniyle 65 yaşında hayatını kaybeden Karamanlı ozan İsa Oğuz, vefatının 1. yıl dönümünde unutulmadı.

Birçok halk ozanı ve bağlamacı yetiştiren ömrünü sanata adayan merhum Oğuz’un yakınları, arkadaşları ve sanatseverler, Karaman Şehir Mezarlığındaki kabrini ziyaret etti. Burada dualar edilerek Oğuz’un mezarına çiçekler bırakıldı.

İSA OĞUZ KİMDİR?

Eğitimci şair.1 Ağustos 1955, Taşkale kasabası/Karaman doğumlu. İlköğrenimini Taşkale’de tamamladı. Konya İvriz ve Kars Kâzım Karabekir öğretmen okullarında okudu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü (1996) mezunu, evli ve dört çocuk babası olan İsa Oğuz, Karaman’da ve Manisa’da sekiz yıl öğretmenlik yaptı. Sanat tutkusu nedeniyle görevinden ayrıldı. Selçuk Üniversitesi tarafından, beş yıl aralıksız olarak düzenlenen “Âşıklar Şöleni”nde yer aldı. Karaman’da Müzik Evi, Notalı Bağlama Kursları ve Âşıklar Kahvesi açtı. Yunus Emre Halk Âşıkları Derneği’ni kurdu. Bir çok halk ozanı ve bağlamacı yetiştirdi. Çeşitli şehirlerde düzenlenen şölen ve yarışmalarda sayısız ödüller aldı. Kızı Birsen Oğuz’dan başka, eşi Hatunî Bacı, oğulları Ozanoğlu, Ali ve Ozan da şiir ve atışmalarıyla bu zincirin ayrılmaz halkaları oldular.

Derlediği birçok dergi TRT televizyonları, Hollanda Leydin Üniversitesi, Finlandiya radyo ve gazetelerinde sergilendi. 1993’te öğretmenliğe tekrar başladı. Çeşitli okullarda ve Halk Eğitimi Merkezinde müzik ve saz dersleri verdi. Emekli olduktan sonra da ders vermeyi sürdürdü. Nisan 2006’da kendisinin yanı sıra eşinin ve dört çocuğunun şiir ve atışmalarının da yer aldığı Oğuz Ozanlar adlı kitabını yayımladı. Aynı yıl Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu tarafından Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülüne lâyık görüldü.