Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Gazi Alkan mesajında şu ifadelere yer;

“Dünya tarihi hem dış düşmana, hem de yurdun her yerinden ayrık otu gibi başını kaldıran iç düşmana karşı mücadeleyi 19 Mayıs 1919’a kadar görmemiştir. İşte bu mücadelenin ilk ateşi İstanbul’da kıvılcım, Karadeniz içinde Bandırma Vapurunda alev, nihayet Samsun’da harlanan özgürlük isyanına dönüşmüştür. Mustafa Kemal ve vapura binen 36 kişi aslında Karadeniz şehirlerinde, işgalcilere ve onlarla olan Rumlara karşı silaha sarılan İstanbul hükümetinin direktiflerine de asi davranan Anadolu Yiğitlerini susturmak, asayişi temin edip işgalcileri kızdırmamak talimatıyla kukla hükümet tarafından gönderilmişlerdir. İşgale ve işgalciye uşaklık, Türk’ün çocuklarına teklif edilince 1919’da olduğu gibi ortaya isyan, hesap, silkiniş ve bağımsızlık çıkacaktır. Kölenin jeopolitik sınırı, midesinin çeperi kadardır. O yüzden bağımsızlık midenin doyması değil, ezelden ebede özgür hava solumaktır. O yüzden Türk milleti adına bağımsızlık ateşini kongrelerle yakabilenler çok az sayıda vatanseverlerdir. Bazılarında özgüven bitmiş, bazıları sömürgeyi kabullenmiş, bazıları sıkı kontrolden dolayı gelememiş, koskoca Sivas Kongresine bile katılan delege sayısı 38 kişidir.

Vatan kurtuluşu arzuladığı zaman bütün olumsuzlukların yanında karanlıkları aydınlatan milli ruh bazen, sarışın, mavi gözlü bir kişilik ve çelik bir kadroda anlam bulur destanlaşır. Selam, üniformaları çıkarıldığı halde 19 Mayıs’ta yoluna devam edenlere

Selam, haklarında idam fermanı çıktığı halde geri dönmeyenlere

Selam, bahane üretmeden, milletin gücünü, işgale karşı, teşkilatlananlara

Selam, Anadolu’yu bize mezar yapmaya gelenlere karşı, ölümlerle eğlenenlere

Selam, 19 Mayıs 1919’da Türk Milletinin şahlanışına Bizim Türk Eğitim-Sen olarak 19 Mayıs ruhundan anladığımız, kurtarılan vatan toprağının kıymetini bilip onu uygarlık yarışında zirveye taşımaktır. 19 Mayıs 1919’un yıldönümü hepimize kutlu olsun.”