Sarıkaya, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “22 Nisan 2021 tarih ve 3910 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yeni koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle; daha önce uygulanan kişiler için kısa çalışma ödeneği süresi, 30/06/2021 tarihine kadar (Nisan, Mayıs ve Haziran/2021 ayları için) uzatılmıştır.

Uzatma işlemi, daha evvel başvuru yapan işyerlerinden başvuru talebinde bulunulan personeli için yapılabilecek olup, üç aylık uzatma için işverenlerden e-Devlet aracılığıyla yeni bir talep alınmayacaktır.

Uzatma 01/04/2021 – 30/06/2021 tarihlerini kapsamaktadır.

Daha önce kısa çalışma uygulayıp taleplerini sonlandıran ve normal çalışmaya geçen işyerlerinin dilekçe göndermesine gerek bulunmamaktadır. Otomatik uzatma yapılmayacaktır.

Uzatma işlemi sadece dilekçe gönderen işyerleri için yapılacaktır.

Covid-19 sebebiyle daha önce işyerinde kısa çalışma uygulayan ancak 2021/Mart ayında kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işverenlerin, Nisan, Mayıs ve Haziran 2021 ayları için uzatma istemeleri halinde; dilekçe ve excel formatında kısa çalışma uygulanacak işçi listesi (Ek-1) ile İŞKUR Karaman İl Müdürlüğüne fiziki olarak veya kaşeli/imzalı dilekçelerin tarayıcıdan geçirilerek [email protected] e-posta adresimize göndermeleri gerekmektedir. Mayıs ayı ödemesine yetiştirilmesi için bu ayki başvuruların 29 Nisan 2021 Perşembe gününe kadar bildirmesi işverenlerimizin yararına olacaktır.

Aynı dönem için hem kısa çalışma ödeneği hem de nakdi ücret desteğinden yararlanılma imkânı bulunmamaktadır. Bu sebeple Nisan/2021 ayı için nakdi ücret desteğine başvurmakla birlikte, kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması sebebiyle kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak isteyen işverenlerin nakdi ücret desteği başvurularını iptal etmeleri gerekmektedir” ifadelerime yer verdi.

KÇÖ UZATMA TALEP DİLEKÇESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ…