Konuyla ilgili gazetemizi ziyaret ederek açıklama yapan Karaman Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı, ''Sigortacılık sektörü günümüz finans sektörünün önemli oyuncularındandır. Bugün gerek günlük hayatımızda gerekse ticari hayatımızda sigorta hep karşımızda olan bir üründür. Gerek deprem sigortası gerekse işyeri sigortası vb. gibi ürünlerle hep karşımızda olan bir sektör. Dini hassasiyeti olan insanlar için bu sektörün çalışma sistemi ya anlaşılamamıştır ya da yanlış anlaşılmıştır. Hem işin ticari kurallarını sağlayan hem de İslami hassasiyetleri gözeten bir model vardır. Bu modele Tekâfül / sigorta kooperatifçiliği denilmektedir. Panelimizde konunun teknik ve İslami yönleri ele alınacak ve uygulama örneği incelenecektir.
Hepimizin bir şekilde temas halinde olduğumuz sigorta sektörüne yönelik panel bu açıdan önemlidir.
Panelistlere gelince, hepimizin bildiği sayın hocamız Prof. Dr. Halit Çalış hocam konuyu İslami açıdan ele alacaktır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Uzmanı Müveddet Çardak sisteme katkı sağlayan sigorta kooperatifçiliğini ve bakanlığımızın bu sisteme katkısını anlatacaktır. Koru Mutuel Sigorta yönetim kurulu üyeleri Yusuf Öztürk ve Hüsamettin Doğramacı bu sistemde işleyen Koru Mutuel Sigorta şirketini tanıtacak ve katılım sigortacılığı kavramını ele alacaklardır.
Sigorta sektöründe yerel aktörlerin önünü açacak bu modelin ve bunu tanıtmayı amaçlayan panelin hayırlara vesile olmasını dilerim.'' dedi.