Ünver’in mesajı şu şekilde: “Emekçilerin üretimden gelen güçlerini kullanıp işçi sınıfının çalışma ve yaşam koşullarının düzeltilmesi adına dayanışma içinde olduğunu göstermek, eşitlik taleplerini seslendirmek ve alın terlerinin karşılığını alabilmek için her yıl meydanlara çıkarak coşkuyla kutladığı emekçi dayanışmasının sembolü 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

Belki de dünyada ilk kez meydanlarda kutlanamayacak olan 1 Mayıs’ı, bu yıl; salgının negatif sonuçlarının çoğunlukla işçi ve emekçi sınıfının sırtına yüklendiği bir ortamda karşılıyoruz. Hayatları pahasına çalışmak zorunda olan ve buna rağmen işten atılma, ücretsiz izin gibi tehditlerle karşı karşıya kalan işçi ve emekçiler, saray hükümetinin göstermelik tedbirlerinde de kendilerine yer bulamıyorlar.

İşsizliğin tavan yaptığı bir dönemde zaten birçok sorunla boğuşan; çalışma hayatına ilişkin tüm tehdit ve baskılara rağmen emek mücadelesi veren işçi ve emekçiler, tüm bu olumsuzlukların yanında 2020 yılının 1 Mayıs’ını çok ağır koşullar altında karşıladı. Giderek yıkıcı hale gelen ekonomik krizin sonuçlarıyla kuşatılan ve tüm krizlerin bedelini ilk ödeyen sınıf olan işçi ve emekçiler bu yıl 1 Mayıs’ı ne yazık ki kazanılmış haklarının savunması ve eşit işe eşit ücret talepleri için değil; evine aş/ekmek götürebilme telaşıyla karşılıyor.

Fakat tüm bu ağır koşullar altında dahi, saray hükümetinin gerekli önlemleri almadan sessizce izleyip siyasi rant arayışında olduğu bir dönemde; işçi ve emekçilerin sömürüsüz, sınıfsız, savaşsız bir dünyada bütün insanların kardeşçe ve dayanışma içinde yaşaması mücadelesine kimse engel olamayacaktır. Bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle barış, özgürlük, demokrasi, hak, hukuk, adalet taleplerimiz ve sömürüsüz, insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam hakkı için meydanlara çıkamayacağız fakat, Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün olduğu gibi bugün de yarın da tüm işçilerin ve emekçilerin haklarını savunmaya, onlarla omuz omuza mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle emeği ve alın terini yok saymak isteyen anlayış karşısında birlik olan işçilerin, emekçilerin ve tüm üretenlerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü yürekten kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs!”