Ünver mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyete ve bağımsızlığa giden uzun yolun ilk adımı olan 19 Mayıs 1919’un 102’nci yılındayız. Kutlu olsun!

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tam bağımsız, özgür, laik Türkiye Cumhuriyeti ideallerini paylaştığı silah arkadaşlarıyla birlikte ilk müjdeyi Samsun’dan vermiş, bir milletin uyanışına öncülük etmiştir. 19 Mayıs 1919, bu topraklar üzerinde yaşayan yüce Türk milletinin tüm onur ve asaletleriyle, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, bağımsızlık uğruna, “Ya istiklal ya ölüm…” diyerek şanlı bir zafere yürüdüğü gündür.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetimizin en önemli sembol günlerinden birisi olan 19 Mayıs’ı, gençliğe hitabesinde ‘Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.’ dediği ve Cumhuriyet değerlerini korumayı öğütlediği gençlere armağan etmiştir. Şüphesiz, Ata’sından aldığı emaneti ve bağımsızlık meşalesini gururla, inançla ve büyük bir cesaretle taşıyan Türk gençliği, bundan sonra da aynı kararlılık ile bu yolda yürümeye devam edecektir.

İçinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle ulusal bayramlarımızı gönlümüzce kutlayamadığımız bugünlerde dahi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşamaya, yaşatmaya devam edeceğiz. Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi; meydanlarda, alanlarda yan yana olmasak da bayramımızı coşkuyla kutlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizle dayanışma içinde Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızı Cumhuriyet ile taçlandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılmış tüm gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum.

Cumhuriyet ve bağımsızlık yolunda atılan ilk adımın 102’nci yılı; 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun."