Ünver mesajında; “30 Ağustos 1922, tarih sayfalarına gömülmek yerine; tarih yazmayı seçen bir halkın şanlı zaferinin günüdür.” dedi.

Ünver mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çağdaş, laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti hedefine giden yolda zafer, Büyük Taarruz ile kazanılmıştır. 30 Ağustos 1922, tarih sayfalarına gömülmek yerine; tarih yazmayı seçen bir halkın şanlı zaferinin günüdür. Bugün, vatanı ve vatanın bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü için cephede ölüme meydan okuyan kahraman bir millet ile “Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. Bundan ötürü, ya bağımsızlık ya ölüm!” diyerek özgürlük için cesaretle tüm dünyaya meydan okuyan bir başkomutanın bizlere armağanıdır.

Cumhuriyetimizin yüce değerlerine, birlik ve beraberliğimize tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de saldıranlar vardır, olacaktır. Fakat, yüce Türk milleti tüm tehditler karşısında aynı azim, kararlılık ve sadakatle bu kutsal emaneti 30 Ağustos ruhuyla sonsuza dek yaşatacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünyanın gıpta ile bakıp, mazlum milletlere örnek olan Kurtuluş Savaşı'mızın dönüm noktası Başkumandanlık Meydan Muharebesi'nin yıl dönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor; Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”