Ünver’in mesajı şu şekilde:

"Yüzlerce yıllık bir mücadelenin ve kadınların eşitlik, özgürlük ve adalet arayışı için haykırışlarının simgesi olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, yine kadının ikinci plana atıldığı bir dönemde karşılıyoruz.

Cumhuriyet’in ve devrimlerinin odak noktası olan, Atatürk önderliğindeki bağımsızlık mücadelesine en büyük katkıyı sunan, dün ülkenin bağımsızlığı ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda zafer için mücadele eden, omzunda top mermisi taşıyan kadınlar, bugün ne yazık ki şiddetin, tacizin, tecavüzün, ayrımcılığın, cinayet ve tüm çekişmelerin ortasında kalmıştır.

“Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!” sözleriyle kadınları özgür, uygar ve gelişmiş bir toplumun en temel parçası olarak işaret eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, emekçi kadınların fedakârlık içinde yürüttüğü mücadele geleneğini ve azmini Cumhuriyet devrimleriyle taçlandırmıştır.

Fakat, Atatürk’ün önderliğinde seçme seçilme hakkına 5 Aralık 1934 tarihinde kavuşan Türk kadını, ne yazık ki, bugün ne ülke yönetiminde ne de toplumsal hayatta istenen ve olması gereken noktada değildir.

Tüm bunlara rağmen, bizler sorunları aşmak için el ele vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak veren ve bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olan Atatürk’ün izinde; özgürlük, eşit yaşam hakkı ve eşit iş hakkı isteyen kadınların haklı mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ekonomide, üretimde, eğitimde ve siyasette yaşanan cinsiyet ayrımcılığının son bulduğu, kadınların cinayetlere kurban gitmediği daha özgür, daha eşit ve daha hakkaniyetli yönetimlerin sorumluluğundaki bir Türkiye özlemi ve tüm dünya kadınlarına eşit haklar ve özgürlükler getirmesi dileğiyle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü’nü kutluyorum."