Hatipoğlu mesajında; “ Türk Milleti tarihi boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutmuştur. Aziz milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, vatan topraklarını canı pahasına korumak için mücadele etmiştir.
Çanakkale Savaşı, emperyalist güçlerin alçak ve sinsi planın en büyük parçalarından birisidir. Çanakkale Zaferi ise o alçak ve sinsi plana karşı Türk Milletinin küllerinden yeniden doğmasını sağlayan tarihi büyük bir zaferdir. Çanakkale’de başarıya ulaşan Türk Milleti şunu göstermiştir ki, dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiç bir güç yoktur. Çanakkale’ye koşan Mehmetçiklerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün zekâsının katkısıyla Dünyada eşi görülmemiş bir taktikle canlarını siper ederek Çanakkale geçilmez gerçeğini tüm Dünyaya ilan etmişlerdir. Çanakkale’de ortaya konulan bu sarsılmaz Vatan bağlılığı, sevgisi ve millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz ve de en büyük gücümüzdür. İnanıyorum ki o yüksek ruh, o millet olma şuuru, o vatan sevgisi bu topraklar üzerinde ebediyen var olmaya devam edecektir.
Bu vesileyle Çanakkale Zaferimizin 105. yıldönümünü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nü kutluyorum. Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.