KTSO'da Umem Beceri' 10 kapsamında başarılı olan katılımcılara sertifikaları verildi.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan törene; Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskanı Mustafa Toktay, Karaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kenan Ateş, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Baskan Yardımcısı Rıza Duru, Bifa Bisküvi Gıda ve Sanayi A.Ş Zafer Yeşil, Şimşek Bisküvi Gıda ve Sanayi A.Ş, Azra Bisküvi Gıda ve Sanayi Ticaret A.Ş, Göktürk Tekstil Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve diğer firma temsilcileri katıldı.

Sertifika töreni açılış konuşmasında Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay ;"TOBB Baskanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu' nun başlattığı UMEM Beceri'10 Projesi işsize iş, işverene de nitelikli eleman sağlamayı amaçlamaktadır. Işgücü piyasasının ihtiyaçlarını tesbit ederek, işgücünün nitelikli hale getirilmesi suretiyle istihdamın arttırılması ve işverenlere nitelikli eleman kazandırılması düşüncesiyle başlatılan UMEM Beceri'10 Projesi ikinci yılında da Karaman'da başarıyla sürdürülmektedir.

2 yıl içerisinde 13 farklı meslek dalında 45 adet kurs açılmıştır. Bu kurslara 1203 kursiyer katılmış olup katılımcılardan 1143 kursiyer istihdam edilmiştir. Karaman; Türkiye Genelinde istihdam etmede % 95 lik basari elde ederek 81 il içerisinde ilk 10'a girmistir. İlimizin bu projeyi yürüten iller arasında 8. sırada yer alması çalışmalarımızın başarısını göstermektedir.

Sanayi alanında basarı ile uygulanan bu proje, 2012 yılında proje ortaklarınca imzalanan protokolle artık sadece sanayide degil, hizmet ve tarım sektörlerinde de yürütülmeye başlamış, proje kapsamı genişletilmiştir.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu projeyi Türkiye genelinde en iyi uygulayan iller arasındayız. 2011 yılında sadece sanayi alanında açılan Umem Beceri '10 projesi kursları nitelikli işgücü ihtiyacı olan, üyelerimize adeta ilaç gibi çare olmustur. Bu projede başarılı çalışmalar yürüten tüm ortaklarımızı kutluyorum."dedi.

KTSO Yönetim Kurulu Baskanı Mustafa Toktay'ın konuşmasının ardından İşkur Müdürü Kenan Ateş'de proje hakkında bilgi verdi.

İşkur Müdürü Kenan Ateş yaptığı konuşmasında projenin hayata geçirilmesinde öncü rol üstlenen Bifa Bisküvi Gıda ve Sanayi A.Ş'ye teşekkür etti. Ayrıca Karaman'da istihdam sağlanması konusunda yardımcı olan Şimşek Bisküvi Gıda ve Sanayi A.Ş, Azra Bisküvi Gıda ve Sanayi Ticaret A.Ş, Göktürk Tekstil Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketlerine katkılarından dolayı minnettar olduğunu belirtti.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay , Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kenan Ateş ve katılım sağlayan firma temsilcileri tarafından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.