Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü tarafından, Akaryakıt kaçakçılığından doğan vergi kaybı ile tüketicinin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla Bakanlık Personeli gözetiminde diğer illerden gelen araç ve personel ile Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personelinin de katılımı ile LPG ve Petrol istasyonlarında “Çapraz Denetim” gerçekleştirildi. Yapılan denetimlere İl Jandarma ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri katılmış olup denetimler üç gün devam etmiştir.
Toplam 55 istasyonda 114 depoda marker yapılmış 1 istasyonda yaklaşık 4,5 ton kaçak akaryakıt tespit edilmiş , kaçak akaryakıt tespit edilen istasyon mühürlenmiş ve yasal süreç başlatılmıştır. Akaryakıt sayaçlarında yapılan ölçüm denetimi kapsamında ise 881 sayaç miktar yönünden kontrol edilmiş , 2 sayacın eksik verdiği tespit edilerek idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca Ölçüler ve ayar kanunu gereğince 2 yılda bir yapılması gereken damga kontrollerinde ise 6 adet sayacın zamanında damga yaptırmadığı tespit edilerek gerekli idari yaptırım uygulanmıştır.

Karaman İlinde miktar yönünden ciddi bir problem olmadığı tespit edilmiş olup piyasasında güvenin sağlanılması, haksız kazancın ve vergi kayıplarının önüne geçilmesi, tüketicilerin ödedikleri paraların karşılığını almaları ve haksızlığa uğramamaları bakımından bu zaman kadar olduğu gibi bundan sonra da denetimler kesintisiz bir şekilde sürdürülecektir.