Tek Gıda-İş Sendikası, geçtiğimiz günlerde 14 çalışanın işten çıkarıldığını iddia ederek Döhler isimli fabrika önünde eylem başlatmıştı. Fabrika önündeki eylemin yanı sıra Atatürk Parkı’nda açıklama yapan sendika yetkilileri, Karaman’daki siyasi partilerle de görüşerek destek istemişti. İddiaya konu olaylar muhatap şirkete sorulduğunda; 14 işçinin işten çıkarılmadığı resmi belgeler sunularak sendikanın kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ve algı oluşturmaya çalıştıkları belirtildi.

Karaman'da son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve farklı anlatımlarla kapı kapı gezen sendika görevlilerinin; şirketin sunduğu resmî makamlara ait belgelerin aksine fabrikayı zor duruma düşürmek için kamuoyunda algı yaratmaya yönelik çalışmalar yaptığı şirketçe belirtildi. Şirket ayrıca, bu durumun sadece şirketi değil İstihdamı ve refahı da etkileyeceğinin altını çizdi. Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtları da haber sitemize sunularak DÖHLER'den sadece 1 işçinin pandemi ve hijyen kurallarına uymadığı gerekçesi ile işten çıkarıldığı belgelendi.

MAAŞ ALIRKEN BİLE FABRİKAYI PROTESTO EDİYORLARMIŞ

Koronavirüs tedbirlerini en üst seviyede tutan, pandemiye karşı tüm tedbirlerini alan firma ise belirlenen işçileri bulaş riskinin azaltılması ve salgının kontrol altına alınması nedeni ile ÜCRETLİ izine çıkardığını açıkladı. Salgın sürecinde çalışmayan işçilerin de kısa çalışma ödeneği kapsamında değil, fabrikanın kendi bütçesinden çalıştığı günlerdeki gibi aynı maaşın ödendiği belirtildi. Fabrika bulaş riskinin azalması için işçilerin maaşını ödeyerek evlerine gönderirken, işçilerin ise pandemi kurallarına uymayarak ve sosyal mesafeyi hiçe sayarak fabrika önüne gelip fabrikayı protesto ettikleri görüldü.

Kamuoyunda sendika tarafından ilk başta 20 daha sonra 14 işçi işten çıkarıldı iddiaları Sosyal Güvenlik Kurumu verileri ile birlikte çökerken, sendikalı işçilerin ücretsiz izine çıkarıldığı ve açlığa mahkûm edildiği iddialarından asılsız olduğu gözler önüne serildi.