Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında ilimize gelen Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl ile SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı İsmail Gültekin, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kenan Ateş ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Serdar Fındık Vali Süleyman Tapsız’ı makamında ziyaret ettiler.

Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, bakanlık tarafından başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı ile ilgili Vali Tapsız’a bilgiler vererek program kapsamında gerçekleştirecekleri Karaman ziyaretinin ayrıntılarını paylaştı.

İşgücü Genel Müdürü Akyıl, ziyarette ayrıca istihdamda milli seferberlik ve bakanlığın işverenlere sunduğu diğer teşvikler hakkında Vali Tapsız’ı bilgilendirirdi.

Vali Tapsız, ziyaretlerinden dolayı Çalışma Bakanlığı heyetine teşekkür ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm şehrin etkin olarak katılmasını istediği istihdam konusunda ilimizdeki tüm sektörlerle bir araya gelerek istihdam seferberliği düzenleneceğini ve 2017 yılı eylem planında Karaman’ın sürece nasıl katkı vereceği konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Karaman ekonomisinin tüm bileşenleri ve aktörleriyle bir araya gelerek ilimizdeki işsizlik ve istihdam konularının masaya yatırılacağını söyleyen Vali Tapsız, şehrimizdeki tüm faktörlerin etkin katılımıyla gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Karaman programı kapsamında, işçiler, işverenler, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ile bir araya gelecek bakanlık heyeti, sivil toplum kuruluşları, emekliler ve engelli vatandaşlara ziyaretler gerçekleştirecek. Program kapsamında gerek çalışanların, gerekse yatırımcı ile işverenin çalışma hayıtında karşılaştıkları sorunlar dinlenerek görüş ve önerileri alınacak. Özellikle istihdamın artması yönünde bakanlık tarafından yapılan desteklemelerle ilgili işveren ve sanayicilere bilgilendirmelerde bulunulacak.