Karaman İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, 4. yılına giren “İyilikte Yarışan Sınıflar” (Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var) projesi hakkında bilgileri paylaşmak amacıyla Karaman Valisi Süleyman Tapsız’ı ziyaret ettiler.

2013 yılında başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığının destek verdiği kampanya vesilesiyle 8 bin 848 kurumdaki 1 milyondan fazla iyiliksever öğrenci, 2016 itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 24 binden fazla yetim çocuğun eğitimine destek oldu. Karaman’dan projeye 59 okul ve 4 Kuran kursu katılarak 92 yetime sponsor oldu.

Her sınıfın kendi akranı olan bir yetimin ihtiyaçlarını karşıladığı bu kampanya ile dünyanın farklı noktalarına “iyilik köprüleri" kuruluyor. Köprünün bir ucunda yer alan yetim çocuklar bu sayede dışarıdaki tüm tehlikelerden korunarak insani bir yaşam sürme fırsatı bulurken diğer ucundaki yardımsever öğrenciler ise paylaşmayı, bilinçli ve duyarlı olmayı öğreniyor. 

Yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerinin duasını olmanın, onların tebessümüne vesile olmanın oluşturduğu etkiyi Kilis’te görev yaptığı yıllarda yapılan çalışmalarla örneklendiren Vali Sayın Tapsız, duyarlı çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek İHH İnsani Yardım Derneğine teşekkür etti.