Karaman İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Teşkilatının 179’uncu yıldönümünde Atatürk Parkında tören yaptı.

Törende, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti.

Daha sonra kürüyse çıkarak bir konuşma yapan Şen, Jandarma Teşkilatının yurdun en ücra köşelerine kadar yayıldığını ve ülke yüz ölçümünün yüzde 94’ünde emniyet ve asayişi sağladığını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Jandarmasının geçmişi, tarihin derinliklerine dayandığını söyleyen Şen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Jandarma üstün vazife anlayışı sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi ve yüksek moral gücüyle kutsal vatan toprakları üzerinde aldığı her görevde Türkiye Cumhuriyetinin etkili gücü ve teminatıdır. Jandarma görevlerini yalnız ülke sınırları içinde değil, gerektiğinde ülke sınırları dışında da yerine getirmeye devam etmektedir. Jandarma Genel Komutanlığının birinci öncelikli görevi emniyet ve asayişi sağlayarak terörle mücadelesini sürdürmektir. Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla taşıdığımız kutsal meşalenin asla sönmeyeceğine inancımız tamdır.

Bugüne kadar Çanakkale’de, İstiklal Savaşında, Kıbrıs Barış Harekatında, El Bab’da, Afrin’de ve terörle mücadelede gösterilen başarılar gelecekteki başarıların göstergesidir. Jandarma teşkilatı mensupları, her türlü arazi ve iklim koşullarında gerektiğinde de bütün mahrumiyetlere katlanarak görevlerini büyük bir azimle yerine getirmektedir. Kutsal görevimizin ifasında büyük önder Atatürk’ün ilke ve inkılapları meşalemiz, halkımızın güven ve desteği dayanağımızdır.

Aziz vatanımızın bütünlüğü yüce Türk Milletimizin birlik ve beraberliğiyle emniyet ve asayişin sağlanması uğrunda şehit düşmüş silah arkadaşlarımızı rahmetle ve kahraman gazilerimizi saygıyla anar, Jandarma teşkilatının 179’uncu kuruluş yıldönümünü kutlarım.”