Cumhuriyet Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 182. yıldönümü dolayısıyla çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin: “Bugün, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma Teşkilatımızın Kuruluşunun 182'nci yıl dönümünü gururla kutlamanın mutluluk ve heyecanı içindeyiz.

Başarılarla dolu 182 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız.

Cumhuriyetimizin yılmaz bekçisi Jandarma Teşkilâtı; insan merkezli, modern yönetim ve görev anlayışı ile insan haklarına saygıyı rehber edinmiş ve "Anadolu güneşi altında yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır." anlayışı ile hareket etmektedir. Birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile "tevazu, fedakârlık ve bir feragat örneği olan kahraman Jandarmamız, gücünü; Yüce Türk Milletinin kendisine olan dua, güven ve sevgisinden, saygınlığını ise 182 yıllık şanlı geçmişinden ve "Kanun Ordusu" olmasından almaktadır.

Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatı olmuştur.

Kahramanca, canı pahasına her türlü zor koşullarda en zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekâtı icra eden Jandarma, Polis Teşkilatımız ve diğer Kurum ve Kuruluşlarla tam bir koordine içinde bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakârca görev yapmakta, devletimizin kendisine sağladığı olanaklarla bugün sadece ülke sınırları içerisinde değil, uluslararası güvenlik örgütleri arasında da çok saygın konumu olan bir Teşkilât durumuna gelmiştir.

Yurdumuzun her köşesinde, halkla içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve devletin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarma; Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, hukuk devletinin kurallarına uygun, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş, Modern teknolojinin bütün imkânlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, Jandarma Teşkilatının ulaştığı bugünkü onurlu seviyede emek, gayret ve alın terleri bulunan komutanlarımıza ve değerli mensuplarımıza müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizlere bırakılan bu güçlü ve değerli mirastan dolayı Jandarma Teşkilatı onları daima minnetle anacaktır.

Jandarma Teşkilatının 182'inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, başta büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, Jandarma Teşkilatının fedakâr personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.

182 yıldır ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeksizin fedakârca ve kahramanca hizmet eden; tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu, Kanun Ordusu Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli adına, bu mutlu günümüze teşriflerinizden dolayı en derin saygılarımı sunarım” dedi.

Törene Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektörü Namık Ak, İl Emniyet Müdür Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, siyasi parti başkanları, daire müdürleri ve askeri erkân katıldı.