Konuyla ilgili duyuru yapan Karaman Valiliği tarafından, “Ülkemizin Avrupa Birliği (AB) üyeliği hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış nitelikli insan kaynağının güçlendirilmesi ve AB müktesebatının etkin bir şekilde uygulanabilmesi için ihtiyaç duyulan idari kapasitenin geliştirilmesi amacıyla Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programının 2019-2020 akademik yılı duyurusu 4 Ekim 2018 tarihinde yayımlanmıştır. Programın son başvuru tarihi 4 Aralık 2018’dir.

2019-2020 akademik yılında 180 kişiye verilmesi planlanan Jean Monnet Bursu kapsamında kamu sektörüne %50 oranında kontenjan ayrılmıştır. Bursun kapsamı, başvuru koşullar ve sınav sürecine ilişkin gerekli tüm bilgi ve belgeler Avrupa Birliği Başkanlığı (www.abdrov.tr) ve Jean Monnet Burs Programının (www.ieanmonnet.org.tr) internet sitelerinde yer almaktadır.

Jean Monnet bursiyerleri, AB üye ülkelerinde AB müktesebatının çeşitli başlıklarında yüksek lisans ve araştırma programlarına katılmakta, AB’ye ilişkin önemli bir birikim ve vizyonla ülkelerine geri dönmekte ve edindikleri deneyimlerle Türkiye'nin AB üyelik sürecine farklı boyutlarda çok değerli katkılar sağlamaktadır.” denildi.