Şorba Restoranda düzenlenen yemekte gazetecilere açıklama yapan Türk Tarım Orman Sendikası Karaman İl Başkanı İbrahim Acar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Kadınlarını geri bırakan toplum, geri kalmaya mahkûmdur.’ diyerek Büyük Türk Milletinin muasır medeniyetler seviyesine nasıl yükselebileceğimizin formülünü vermiş, bizlere yol göstermiştir.

Buradan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin, şehit anne ve eşlerinin, Büyük Türk Milletinin büyük işler yapmasında emeği geçen tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız!

Bugünlerde basında dolaşan bir habere göre, bazı kasıtlı cahiller ‘Kadın kocasından dayak yediği için şükretmelidir!’ gibi akla sığmayan açıklamalar yapmışlardır. Bizler bu yobaz zihniyetten tamamen uzağız ve karşısındayız. Kadına şiddetin her türlüsüne karşıyız. Yüce Peygamber ‘Kadınlar size Allah’ın birer emanetidir.’ diyerek bizlere yol göstermiştir.

Hepimizin bildiği üzere geçtiğimiz günlerde kadına şiddetin bir örneğini daha yaşadık. Türk Tarım Orman Sendikamızın üyesi bir bayana çirkin bir saldırı gerçekleştirilmişti. Olayı tekrar şiddet ve nefretle kınıyorum. Bu vesile ile kolluk kuvvetlerine, adli mercilere, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ve siz değerli basın mensuplarına gösterdikleri hassasiyetten ötürü buradan teşekkür etmek istiyorum.

Yeniden tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum. İyi ki varsınız!” dedi.

Program, sohbet havasında geçen yemek ile sona erdi.