Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir basın açıklaması yapıldı.

Topluluk Başkanı Zeynep Arslan yaptığı konuşmada, “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu olarak; böylesine özel ve elzem olan bu günün tüm kadınlar adına, eşitlik, özgürlük ve huzur getirmesini temenni ediyoruz. Bu anlamlı günü, kadına yönelik uygulanan, her türlü şiddetin, haksız mücadelenin, önemli bir simgesi olduğuna inanıyoruz ve artık bütün kadınların insan onuruna yaraşır şekilde yaşayabilecekleri bir dünya diliyoruz. Kadınların, üretime ve yönetime katılma imkanına kavuştukları her ülkede, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık oluyoruz. Hiç bir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmada sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının ve demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Gününüzde de kadınların, sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Kadın sorunları ile yapılan araştırmalar, dünyada yoksulluk içinde yaşayan 1.4 milyar insanın %70'ini kadınların oluşturduğunu ortaya koyuyor. Dünyada açlığın, savaşın, göçün en ağır bedellerini, kadınlar ödüyor.

Geleneksel rolleri nedeniyle, ne evine, ne de işine ait olmayan Türk kadınlarının %39'u; tokatlanma, boğazının sıkılması ve bir yerinin yakılması sonucu fiziksel şiddete uğruyor. Her 10 kadından 4'u duygusal ve fiziksel şiddete maruz kalıyor. Ortaya çıkan tablo ise yürekleri dağlıyor.

Bizler; 8 Mart'ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının çözülene kadar, tartışılması için bir fırsat ve imkan olarak görüyoruz.

Kadın sorunları diğer toplumsal ve insanı sorunlardan ayrı tutulamaz! Bugün Afrika'nın en ücra köşesindeki açlıkla boğuşan bir kadından tutun, taa ki Suriye'deki iç savaşta harap olan kadınlara kadar, dünyanın neresinde olursa olsun eşinden şiddet görüp susan, susturulan kadınlara kadar ve belki de çağımızın en büyük sorunu, tecavüz gören kadınlara değin konuşacağız. Çünkü kadınlar her yerde var, ekonomik ve sosyal hayatta var, iş yaşamında var, sokakta var. Ancak sorunlarıyla var, açmazlarıyla var, kronik dertleriyle var! Kadınlara değer vermek, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır!” dedi.