MİLLETVEKİLİ RECEP ŞEKER

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimiz ile birlikte bin aydan daha hayırlı Mübarek bir Kadir gecesine daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Kadir Gecesi, hidayet rehberimiz Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı, Müminlerin ve bütün insanlığın kadrini yücelten en faziletli ve en kutsal gecedir.

Bu gece dünya semasına inen Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim insanlığın ufkunda güneş bir gibi doğmuş, O’nun nuru ile karanlıklar içerisinde yönünü kaybetmiş olan insanlık yolunu bulmuştur.  

Mübarek Kadir gecesini idrak etmenin ve ondan nasiplenmenin yolu, Kur'an-ı Kerim'in eşsiz mesajına kulak vermek, onu anlamak ve onun aydınlattığı istikamette yürümekten geçmektedir.

Bu duygu ve düşünceler ile Kadir Gecesinin ülkemizin birlik ve beraberliğine, milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını, Yüce Allah’tan niyaz eder, tüm İslam âleminin ve Milletimizin Kadir Gecesi’ni tebrik ederim.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞKAN

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Mübarek Ramazan-ı Şerif'i uğurlamaya hazırlanırken, Kadir Gecesi’ne erişmenin heyecan ve coşkusunu yaşadıklarını belirterek, “Kur’an-ı Kerim’de, ‘Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır’ mealindeki ayetle, bu gecenin esenlik dolu olduğuna işaret edilmektedir” dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum” diyen Başkan Çalışkan şöyle devam etti:

“Hiç şüphesiz bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkan ve fırsat sunmaktadır. Tük hemşehrilerimin bu eşsiz fırsatın şuurunda olarak bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi biçimde yararlanacağına inanıyorum. Bu düşünce ve duygularla aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; Yüce Mevla’dan barış ve huzur içinde hepimizi Ramazan Bayramı’na da eriştirmesini diliyorum.”

AYRANCI BELEDİYE BAŞKANI YÜKSEL BÜYÜKKARCI

Ayrancı Belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Büyükkarcı mesajında şu sözlere yer verdi;

‘’ Bereket ve huzur ayı olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmamızla birlikte, manevi lezzetinin doruğa ulaştığı, af ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı, Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi’ni idrak edecek olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız. Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır.

Müminlerin kurtuluşu için bir fırsat olan bu gecede, Milli şairimiz Mehmet Akif’in;

Ya Rab, şu muazzam Ramazan hürmetine, Kaldır aradan vahdete hail ne ise. Ya Rab, şu asırlarca süren tefrikadan Artık ezilip düşmesin ümmet ye'se Mademki verdin bize bir ruh-ı nevîn Ya Rab, daha bir nefha-i te'yîd insin.

Dizelerinde duacı olduğu gibi tüm hayırları, dostlukları, kardeşlik ilişkilerini, komşuluk duygularını ve hemşehrilik ruhumuzu daha da artırmalıyız. Bu vesilelerle Ayrancılı hemşerilerimin, yüce milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin, tüm insanlığın kardeşliğine ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum’’

AK PARTİ İL BAŞKANI NAZMİ ÜNLÜ

Yüce Kitabımız ’da “Bin aydan daha hayırlı” olarak ifade edilen bu kutlu gecenin Âlem-i İslam’a hayırlar getirmesini diliyorum. Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve coşkunun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz.

Kadir gecesi Rabbimizin insanlığa bir rahmet kapısı, bir umut pınarı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Kadir Gecesi, âlemlere rahmet olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir. Kadir Gecesini idrak ederken; açları, yoksulları, zulme maruz kalmışların haklarını düşünmemiz, onların dertleriyle dertlenmemiz, yaralarını sarmamız gerekir. Bu bütün Müslümanların üzerine düşen bir görev ve sorumluluktur.

İslam âlemi için gecelerin en feyizlisi ve en bereketlisi olan Kadir Gecesi’nin rahmet ve bereketinden yararlanmayı Rabbim bizlere nasip etsin. Rabbim bu gecede yapacağımız dualarımızı kabul etsin.

Bu vesileyle tüm hemşerilerimin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.

KTSO BAŞKANLARI TOKTAY VE ALKAN

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladılar.

Yayınladıkları mesajda; “Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşamaktayız. Dileklerimizi, isteklerimizi Allah'a arz etmek için de değerli bir fırsat olan Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir.

Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, feyiz ve bereketi bin aydan daha hayırlı olan, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır.

İşte bu ulvi günlerin belirtilen insani duyguların öne çıkmasına yardımcı olması ve mübarek Ramazan bayramına ülkemizin ve tüm insanlığın barış, huzur ve mutluluk içerisinde girmesi dileklerimizle Mübarek Kadir Gecenizi en içten duygularla kutlar; Tüm insanlık alemine barış sevgi ve huzur getirmesini temenni ederiz” dediler.

AK PARTİ İL KADIN KOLLARI BAŞKANI ÜMİT GÜLİN GÖKSOY

"Dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasına vesile olan, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, ilahi af ve mağfiret niyazlarını zirveye taşıyan, rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, "Bin aydan daha hayırlı" olan Kadir Gecesi'ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu gece Kur'an'ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Mükâfatların sınırsız olarak verildiği bu gecede, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arınması, iyi ve güzel davranışlarımızın çoğalıp, kötü davranışlarımızın azalması, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânı olarak değerlendirilmelidir.

Bu gecenin manevi iklimi ile dayanışma, kardeşlik ve yardımlaşma hissi- yatlarımız beslenecek ve gönül dünyamız aydınlanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm İslam Âlemi’nin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, bu gecenin barış, huzur ve saadet getirmesini diliyorum.

AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI AHMET AKCA

Kadir Gecesi, âlemlere rahmet olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur’an-ı Kerim’de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir.

Ramazan ayının ve Kadir Gecesi'nin hepimizi kucaklayarak, birlik, beraberlik, bolluk, bereket, yardımlaşma, paylaşma, dua ve mutluluk ikliminde birleştirmesini ve daha güzel bir geleceğe kapılar açmasını temenni ediyoruz.

Kadir Gecesi'nin feyz ve bereketinden en güzel bir biçimde nasiplenmeyi, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, huzur, güven ve barış içinde Ramazan Bayramına kavuşmayı temenni ediyorum.

TİCARET BORSASI BAŞKANI EKREM BAŞTUĞ

Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Baştuğ yayınlamış olduğu mesajda;

“Bu gece, hepimizin rahmete berekete, bağışlanmaya ve olgunluğa ulaşabilmesi için çok önemli bir fırsattır. İslam âleminin bol bol ibadet edip, dualarla geçirmesi tavsiye edilen Kadir Gecesi, inşallah Rabbimizin, inananların yüreğindeki güzel dilekleri kabul etmesine vesile olacaktır.

Başta Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere, yeryüzünde zulüm gören bütün insanların feraha ulaşması, barış ve kardeşliğin kalıcı olması, açlık ve sefaletin yaşandığı yerlerde, daha aydınlık refah dolu bir geleceğin hakim olması en temel dileklerimizdir.”