Kağnıcı, yapmış olduğu açıklamada: “03.10.2022 Pazartesi günü Karaman F.K tesislerinde yaşanan olay ile ilgili gelişmeleri büyük bir üzüntü ile takip ekmekteyiz. Karaman’ımızı 3.ligde başarı ile temsil eden, yeniden şehrimize heyecan yaşatan Karaman F.K ile ilimizin yerel yönetimi olan Karaman Belediyesi arasında yaşananlar tüm şehrimizi olduğu gibi bizleri de hayretler içinde bırakmıştır. Karaman’ımızın önemli iki kurumu arasında ki olumsuzlukların en kısa sürede sona ermesi gerekmektedir. Karaman F.K yönetimimizin ve bazı basın mensuplarımızın yaşanan olayda tehdit edildiklerini iddia etmeleri büyük endişe duymamıza sebep olmakla beraber konunun yargıya intikal etmesi nedeniyle takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Yerel yönetimler, bir şehrin tanıtımına, sosyal kültürel yapısına katkı yapan konumda aynı zamanda spor, sanat ve kültür faaliyetinde bulunan sivil toplum kuruluşlarına, spor kulüplerine de destek olmalıdır. İmkanlarını şehrimizin insanlarına katkı veren faaliyetlere, belediyeler doğal görevleri olarak katkı vermelidirler.

Karaman F.K daha önce Karaman Belediye Spor ismi ile faaliyet göstermekteydi. Mehmet Ali Han ve Süleyman Han kardeşlerin yönetime talip olmaları ve yapılan genel kurul sonunda başkan seçilmeleri sonucu ismi Karaman F.K olarak değiştirildi. Karaman F.K yıllardır olduğu gibi otogar yanında ki mülkiyeti belediyeye ait tesisleri kullanmaktadır. Ancak pazartesi günü Karaman kamuoyunun anlayamadığı şekilde tesislerin boşaltılması belediye tarafından talep edildi ve talihsiz olaylar yaşandı. Karaman F.K yönetimi basında ve sosyal medyada kendilerini ifade ederken olayın diğer tarafı Karaman Belediyesi sessiz kalmakta, iştiraki olan Ongun A.Ş. ise personellerine sosyal medyada paylaşım yapmaları için metinler gönderme dışında resmi bir açıklama yapmamaktadır!

Tesislerin sahibi Karaman Belediyesi yani Karaman halkıdır. Karaman Belediye Başkanı Sayın Savaş Kalaycı yaşananlar hakkında bizzat kendisi acil bir açıklama yapmalı, duruşunu net olarak ortaya koymalı, bizleri aydınlatmalıdır. Durumu çözüme kavuşturarak şehrimizin tanıtımına büyük katkıları olan takımımıza tesislerin tahsisinin devam ettirilmesi konusunda gerekli adımları ise atmalıdır.

Belediyelerin profesyonel kulüplere maddi destek yapması kanuni olarak mümkün değildir, ancak amatör kulüplere bütçesinden belli orandaki payı maddi katkı olarak sağlayabilir. Karaman Belediyemizin de şehrimizde bulunan bütün amatör kulüplere ve futbol dışında mücadele eden bütün spor kulüplerine gerekli destekleri yapması halkımızın beklentisidir. Belediyeler destek olurlar, köstek olmazlar” ifadelerine yer verdi.