Karaman Merkeze bağlı Kalaba Köyünde çıkan yangında Valilik, Jandarma, İl Özel İdaresi, Karaman İtfaiyesi, İl Afet Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma yetkilileri ve çevre köylerdeki köylüler yangını söndürmek için olağanüstü çaba sarf etti.

Olayı yayılan dumandan dolayı farkedip çevre köylerden gelen köylüler, yetkili kurumlar gelene kadar yangını söndürmek için seferber oldu. Köylülerimizin bu duyarlı çabası daha büyük bir felaketi engelledi.

Orman İşletme Müdürlüğünün de havadan helikopter ile katıldığı yangın söndürme çalışmalarına İl Özel İdaresi de tüm araç ve ekipmanlarıyla  büyük destek verdi.

Yangın söndürme çalışmalarına katılan İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Ali Yener Terlemez, 3 ahşap evin kullanılamaz hale geldiği Köyde yangın esnasında evlerde kimse olmaması ve can kaybının yaşanmamasına şükrettiklerini belirterek, “Evleri yanan hemşerilerimize geçmiş olsun diyor ve yangın söndürme çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dediler.