Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, başkan yardımcıları Ersin Yalçın, Erdoğan Özbağ ve Ali Okur, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, İlçe Orman Müdürü Mustafa Arslan ile karayolları yetkilileri,, Kırobası-Karaman Karayoluna giderek çalışmaları yerinde inceledi.

“Kırobası-Karaman yolu Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ın eseridir” diyen Kaymakam Şevket Cinbir, “Karaman ile Kırobası arasındaki bu yol, özellikle çiftçilerimiz için ve çiftçilerimizin ürettiği ürünlerinin Karaman’a nakliyesinin sağlanması açısından önemli bir yoldur. Kırobası'ndaki limon depolarını biliyoruz. Burada depolanan ürünlerin Karaman’a direk kısa yoldan nakliyesinin sağlanması için bu yol çok önem arz ediyor. Ürünlerini hem yetiştiren hem pazarlayan vatandaşlarımız, bu yolun yapımını dört gözle bekliyordu. Daha önce bu yol Karayolları ağı içerisinde değildi. Sayın Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ın talimatı ve girişimi ile bu yol önce Karayolu ağına alındı sonra da envanterine girdi" dedi.

Karayolları tarafından yapımına başlananan yolun toplamda 57 kilometre olduğu ifade eden Cinbir, Karayollarımız bu yolu karayolu standardı haline getirdi. Asfaltlanabilir sathi kaplama yapılabilir hale getirildi. Bu yolun 37 kilometresinin asfaltlanması tamamlandı. Hava müsaade ederse 15 gün içerisinde 20 kilometrelik bölümü de kaplanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulup daha konforlu hale getirilecektir. Yolun bu aşamaya getirilmesinde Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın emeği çok büyüktür. Sayın Bakanımız bu yolu kara yolu ağına aldı. Yolun yapılması için sık sık kurumlara ve bizlere talimatları oldu. Bakanımız Lütfi Elvan’ın bir eseri olarak Kırobası-Karaman arası netice itibari ile Karayolları standardına kavuşturulmuş oldu. Silifke Kaymakamı olarak bu yolun Karayolları ağına alınması ve hiç beklemeden zaman kaybı yaşamadan ihale edilerek bu yola başladık. Yolun çalışmalarını takip ederek destekleyen başta Sayın Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’a, bölge milletvekillerimize, Silifke Kaymakamlığımıza, AK Parti Silifke İlçe Başkanlığımıza, Karayolları Genel, Müdürlüğümüze, bölge müdürlüğümüze, şefliğimize, yüklenici firmaya, işçisine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kazasız belasız yolun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin ise Kırobası-Karaman yolunun tamamlanması ile bölgedeki ekonomik zenginliğin artacağını belirtti. Çetin, doğal yollardan limon depolama olanaklarına sahip olan Kırobası’nın bölgedeki narenciye ve yaş sebze-meyve üreticileri için çok önemli bir noktada yer aldığını söyledi. Bölgenin büyük bir tarımsal üretim potansiyeli olmasına rağmen, önemli şehir merkezlerine ulaşımı sağlayan yolların yetersizliği yüzünden, ciddi bir ekonomik kayıp yaşandığını ifade eden Çetin, Kırobası-Karaman yolunun tamamlanmasının ardından bu sıkıntının önemli ölçüde azalacağına dikkat çekti.

Çetin, “Silifke-Mut bölünmüş yolu yapılıyor. Taşucu-Aydıncık-Bozyazı bölünmüş yolu tamamlanıyor. Silifke-Gülnar yolu yapılıyor. Akdeniz Sahil Yolu Projesi, geçmişte ‘100 yılda yapamazlar’ diye eleştirildi. Akdeniz Sahil Yolu tüm hızıyla yapılıyor” ifadelerini kullandı.