2 Ekim tarihinde kovid-19 testinin pozitif çıkmasıyla birlikte Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne yatışı yapılan Ercan Çalışkan, kovid-19’a karşı savaşını devam ettiriyor. Tedavinin 13. gününde 5 gün yoğun bakımda mücadele verdikten sonra servise alınan Çalışkan’ın tedavisi halen devam ediyor.

Çalışkan’ın kovid-19 aşılarını tamamlamış olması tedavinin iyi yönde ilerlemesinde büyük rol oynuyor. Bu durum pandemi sürecinde bütün nakil hastalarına umut olmakla birlikte aşının ne denli önemli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiş oluyor.

2010 yılında Prof. Dr. Ömer Bayezid tarafından gerçekleştirilen kalp nakliyle hayata tutunan Ercan Çalışkan, o günden sonra kendini organ nakline adadı. Kalp nakli, karaciğer nakli, böbrek nakli hastalarına yol gösterirken bir taraftan da tecrübelerini paylaşıyor.

Hem Karaman hem de organ nakli sevdalısı Çalışkan, ilimiz de organ bağışı çalışmalarına da büyük destek oluyor. 2016 ve 2019 yıllarında Karaman’da yapılan sempozyumlarda Prof. Dr. Ömer Bayezid, Prof. Dr. Ömer Özkan, Prof. Dr. Özlenen Özkan, Prof. Dr. Hüseyin Koçak, Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Prof. Dr. Ayhan Dinçkan, organ nakli ekipleri ve koordinatörlerinin bir araya gelmesinde büyük rol oynuyor.

Çalışkan, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Sultan Günaştı ile birlikte organ naklini Karaman’a anlatmak ve insanlara faydalı olmak adına çalışmalar yapıyor.

Karaman Gündem Gazetesi olarak, nâkili hastalarda pandemi sürecinde aşının önemine değinen ve hem kendimizi hem de sevdiklerimizi korumak için halkımızı aşıya davet eden Ercan Çalışkan’ın en kısa zamanda sağlığına kavuşarak aramıza dönmesini temenni ediyoruz.