Ailelerinden ayrı bir Ramazan geçiren öğrenciler için düzenlenen bu program, birlikteliği, beraberliği ve mutluluğun paylaşarak çoğalabileceğini gösterdi.  Programa AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Bayır, İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Toprak ve İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu eşlik etti. Öğrencilerle bir araya gelen başkanlar öğrencilerle sohbet etti ve oruçlarını beraber açtılar.

İl Üniversiteler Başkanı Alparslan Kartal; “Öğrencilerimizin her daim yanındayız. Bu program son olmayacak, programlarımıza devam edeceğiz. ÜniAK olarak çalışmak, öğrencileri yalnız hisettirmemek ve yardımlaşmak bizim en öncelikli görevimiz.” diyerek öğrencilere seslendi.

Çeşitli fakültelerden gelen öğrencilere iftar sonrasında ise çay ve o güne özel hazırlanan “Bu Ramazan Ailemden Uzaktayım Diye Üzülme, ÜniAK da Senin Bir Ailen!” yazılı çikolata ikramı yapıldı. Ayaküstü sohbetlerle çay çikolata eşliğinde memnuniyetler dile getirildi. ÜniAK Yürütmesi gerçekleştirdikleri bu programdan mutluluk ve sevinçle ayrıldı.