Derneğe kayıtlı kanser hastalarına moral motivasyon ve toplumla iç içe olmaları, el becerilerini geliştirmeleri amacıyla düzenleyeceği el sanatları kursu bugün başladı.

1. İstasyon Caddesinde faaliyetlerine devam eden ve aynı zamanda Mutlu Yüzler Derneği'nin irtibat adresi olan Karaman Sanat Merkezi’nde kursiyerlere; Kaat-ı Sanatı, Ahşap Boyama ve Ebru Tekniği gibi sanat dallarında eğitim verilecek.

Kadın, erkek ve çocuk kanser hastası kursiyerlerin katılacağı çalışmalarda üretilen el sanatı ürünler, yine eser sahibi kursiyerler adına sergilenecek.

Kanser hastaları için her Cumartesi günü düzenlenecek olan kurslar hakkında bilgi veren Dernek Başkanı ve aynı zamanda kurs eğitmeni olan Kezban Gültekin; "Çağımızın yadsınamaz bir gerçeği olan kanserle mücadele uzun ve zorlu bir süreç gerektirmektedir. Günümüzde daha kaliteli ilaçlar ve teknoloji yöntemler geliştirilmesine rağmen bunlar kanserin soğuk yüzünü değiştirmeye yeterli olmamıştır.

Kanser hastaları tedavi sürecinde birçok fiziksel değişikliğe uğramaktadır. Bu değişiklikler beraberinde pek çok ruhsal çöküntü ve depresyonu getirir. Depresyon halk arasında basit bir terim gibi görünse değişime neden olmaktadır. Günümüz psikologları artık psikoterapinin ilaçla tedaviden daha etkin bir yöntem olduğu konusunda hemfikirdir.

Psikoterapi, duygu ve düşünceleri yönetebilmeyi öğretir. En önemli psikoterapi yöntemlerinden birisi de sanatla uğraşmaktır. Şimdiye kadar 7 kanser hastası öğrencimde sanatın iyileştirici yönüne bizzat şahit oldum.

Şimdi kurduğumuz dernek sayesinde daha fazla kanser hastası bireye ulaşmaktayız. Kanser hastası dostlarımızı el sanatları ile buluşturup onlara bu zorlu süreçte destek olma düşüncesindeyiz. Kanser hastası dostlarımıza yönelik bu kursumuza tüm kanser hastası dostlarımız katılabilir." açıklamasında bulundu.