Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca hazırlanan Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanmış ve 1 Aralık 2017 tarihinden sonra kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmişti.

Söz konusu tebliğe göre 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanımı zorunlu hale getirilmiş, il sınırları içerisinde kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı ortalama sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenecek.

Karaman Valiliği 6 Aralık günü aldığı karar ile Karaman’da hangi araçların kar lastiği takması ve kar lastiğinin ne zaman zorunlu hale geleceğini belirledi. Buna göre il içerisinde şehir içi taşımacılık yapmakta olan kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde kış lastiği kullanma zorunluluğu 1 Aralık 2017 itibari ile başladı.

Diğer yandan hususi otomobiller için ise valilik kar yağması koşulunu uyguladı. Valilik Hususi otomobililer için aldığı kararında ise kar yağışının başladığı, zeminde kar ve buzlanmanın olduğu zaman kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmesine karar verdi. Kar yağdığı gün kar lastiği olmayan sürücülere ceza yazılacağı belirtildi.