Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın katılımıyla New Karaman Otel’de düzenlenen olağan kurul, divanın oluşturulması ve gündem maddelerinin okunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam eden kurulda bir konuşma yapan Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan sendika olarak yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Gündeme dair açıklamalarda da bulunan Arslan, “Biz sadece sendikacı değil, aynı zamanda bir davanın mensuplarıyız. Ülkesini, vatanını, milletini seven milletiyle yol yürümeyi hedef kabul eden bu yolculukta yaşadığı tüm zorlukların arkasında geleceğe umutla bakan bir dava insanlarıyız. Bu davanın mensuplarını da bugüne kadar birlikte görev yaptığımız bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu şehrin gerçekten bu kadim şehrin ruhuna anlayışına uygun bir sendika olarak burada olmamız gerekiyor. Burada var olmamız gerekiyor. Bu bizim hem sorumluluğumuz aynı zamanda bu değerlerimizin bize yüklediği bir vebaldir. Bundan da kaçamayız.
İnsanın olduğu yerde hatada olur melek değiliz ki. İnsan olduğumuz içinde eksikliğimiz hatalarımız zaman zaman beklentimizde olmayan sorunlarla da karşılaştık. Tüm bu zorluklar sıkıntılar bizim için. Biz bunları insan olarak yaşayacağız. Ama tüm bu olup bitenlerden vazgeçmek eyvah öldük bittik demek yerine geleceğe umutla bakmalıyız. Gelecek için yeniden bir silkinip yeni bir başlangıca imza atmamız lazım.”

Mustafa Karakaş ise yaptığı konuşmasında: “Ekmeğini eliyle, alnının teriyle kazanan; zorlu şartlarda sürdürdüğü hayat mücadelesine hak arama mücadelesini de ekleyen vefakâr mesai arkadaşlarım, dayanışmanın, kardeşliğin, hoşgörünün diyarı; misralarında kalp kırmamayı, hak yememeyi, cömert ve yardımsever olmayı ilmek ilmek İşleyen Yunus Emre'nin memleketi Karamanımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Genel kurulumuzun hak ve emek mücadelesinin bayraktarlığını yapan Hizmet-İş Sendikamıza, işçi kardeşlerime ve kıymetli ailelerine hayırlar getirmesini diliyor; birlik ve beraberlik içerisinde çalışmayı, üretmeyi ve daha da büyümüş bir Hizmet-İş ailesi olarak nice genel kurullar yapmayı bizlere nasip etmesini Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. 1999 yılında Hizmet-İş Sendikamızı Karaman Belediyesi'ne davet ederek şehrimizi bu kutlu kervana dâhil eden o dönemki arkadaşlarımız ve Değerli Belediye Başkanımız Halil İbrahim Gülcan Beyefendiye, kendisinden sonra görev yapmış olan Ali Kantürk, Kamil Uğurlu, Ertuğrul Çalışkan Başkanlarımıza ve şu anda yürüttüğümüz mücadeleye omuz veren, birlikte çalışıyor olmaktan büyük onur duyduğumuz Karaman Belediye Başkanımız Savaş Kalaycı beyefendiye, Ermenek, Ayrancı, Güneyyurt, Sarıveliler, Akçaşehir Anamur, Bozyazı, Gülnar, Mut, Silifke, belediye başkanlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Sendikamızın hak arama mücadelesinde bizlerden desteğini esirgemeyen siyasi partilerin çok değerli il ve ilçe başkanlarına, değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum.

O günden bugüne kadar ahirete intikal etmiş tüm üyelerimize ve Ermenek maden faciasında yaşamlarını yitiren işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, emekli olmuş büyüklerimize de sağlık ve afiyetler temenni ediyorum.

Devraldığımız bu bayrağı daima yüksekte tutmak ve daha da yukarılara taşımak için gecemizi gündüzümüze katacağız. Yılmadan, durmadan, duraksamadan koşacağız. Kavgayla değil, sevgi saygı ve diyalogla hak arama mücadelemizi sürdüreceğiz. Halini sormadığımız, derdine deva olamadığımız tek bir işçi kardeşimiz bile kalmayana dek çalışacağız ve başaracağız.

Bu vesile ile emeğinin, bileğinin, alın terinin hakkını arayan tüm işçi kardeşlerimi bu büyük ve kutlu aileye dâhil olmaya, Hizmet İş Sendikamızın saflarına katılmaya ve birlikte daha da güçlü olmaya davet ediyorum. Ve şiarı misafirperverlik, hoşgörü ve yardımlaşma olan bu şehrin sembolü haline gelmiş bir sözle konuşmamı noktalamak istiyorum. Kapımız açıktır girene, Lokmamız helaldir yiyene” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hizmet-İş Karaman İl Başkanı Mustafa Karakaş, Arslan'a tablo ve üzerinde Arslan'ın karnesinin ve fotoğrafının bulunduğu tablo hediye etti.
Yapılan seçimlerin ardından Hizmet-İş Karaman İl Başkanlığına Mustafa Karataş ve yönetimi seçildi.

Genel kurula HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, MHP Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, önceki dönem belediye başkanları, sendika başkanları ile davetliler katıldı.