Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Yüksel Küçük, Karaman Ziraat Odası eski Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Ercüment Yılmaz ve Yunus Güzeloğlu’ndan oluşan Karalgazi Köyü Heyeti, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan’ı makamında ziyaret etti. Heyet, Karaman’ın Kazımkarabekir İlçesine bağlı Karalgazi Köyü sınırları içerisinde bulunan mermer ocaklarıyla ilgili olarak sorun ve endişelerini Alkan’a ilettiler.

Makamına kabul ettiği misafirleriyle bir süre sohbet eden Alkan, yaptığı açıklamasında: “İlimizin ve ülkemizin milli ekonomisine katkı sağlayan ve sağlayacak olan her türlü yatırım şüphesiz bizim için çok önemlidir. Yeraltı kaynaklarının çıkartılması ve işlenmesi de bunlardan biridir. Ancak bu kaynakların kullanımı, ülke bölge ekonomisine katkısı olumlu, olumsuz her yönüyle birlikte değerlendirilmeli hiçbir yatırım, diğer yatırımları ve yaşam alanlarını tehdit etmemelidir. Ekonomik anlamda fayda-zarar ilişkisinin gözetilmesi yanında, sosyal ve çevresel etkileri de değerlendirilmelidir” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Başkan Alkan, Karalgazi Köyü Heyetine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.