Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan basın mensuplarıyla bir araya gelerek kentte devam eden ve yeni yapılacak olan projeler hakkında bilgiler verdi. Başkan Çalışkan Mümine Hatun Hanımlar lokalinde gerçekleşen toplantıya basın mensupları ve yeni kurulan müdürlük personeli katıldı. Konuyla ilgili konuşan Başkan Çalışkan kurumsallaşma yolunda büyük adımlar atıldığını dile getirerek ‘’Belediyemizde bulunan Müdürlüklerimizi farklı noktalara taşıyacağız bunun sonucunda da daha verimli daha düzgün hizmetlerle hizmet vereceğiz demiştik ve bunların bir kısmını gerçekleştirdik. Bu binayı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü haline getirdik. Belediyemizde birçok müdürlük kurduk. Biz geldik ve ''İmal Müdürlüğü Ve Ruhsat Denetim'' diye yine ''Mezarlıklar Müdürlüğü'' diye bir müdürlüğümüzü kurduk yine ‘’Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’’ diye bir müdürlük oluşturduk.  Bugün de Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün binasındayız. Yani daha önce burayı Mümine Hatun Hanımlar Lokali olarak biliyordunuz ama bundan sonra burası Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü oldu. Bunun içerisinde yine her zaman konuştuğumuz gibi söylediğimiz gibi bizim önceliklerimiz var demiştim. Kadın aile danışma merkezi oluşturduk şuanda kadın aile danışma merkezinin bir psikolog kardeşimiz burada göreve başladı ve günlük vatandaşlarımıza hanımlarımıza fikir alışverişinde bulunuyorlar düşüncelerini söylüyorlar. Aynı zamanda önümüzdeki günlerde halk eğitimle birlikte ortak birçok kurslar açılacak bu kurslarla birlikte Karamanımıza sosyal ve kültürel gelişimin farklı noktalara taşınması konusunda çalışmalarımız var. Biz daha önce sunu ifade etmiştik bir şehrin başlangıcında baktığımız zaman sadece yol yapılan bir mantıkta değil sosyal ve kültürel değişim ve gelişimin içinde her zaman yer alacağız dedik ve bunla ilgili seçim beyannamemizde vermiş olduğumuz sözleri bir bir yerine getirdik’’ dedi.
Kent Konseyini Oluşturduk
Başkan Çalışkan birçok düşünce ve fikir alışverişinin yapıldığı kent konseyini kurduklarını dile getirerek ‘’Şimdi baktığımız zaman bazı konular bazı tanımlamalar kafamızda oturmuyor ama zaman yol aldıkça bu yapılan adımların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kent Konseyinin oluşması geçmiş dönemlerde Kent Konsey toplantısı yapılırken toplantı olmazdı ama bir bakıyorsunuz yüzlerce arkadaşımız kent konseyinde yer alıyor şehrin her türlü fikir ve düşünce bu konseyin içerisinde yer almak istiyor. Bakıyorsunuz en önem verdiğimiz unsurlardan birisi kadın meclisi yine keza burada çok sayıda kadınlarımızın derneklerimiz başvuruları var bizde yer alalım diyor burada da aynı şekilde baktığımız zaman gençlik meclisi teşekkür etti burada da aynı şekilde çocuk meclisimiz oluştu engelli kardeşlerimizin meclisleri oluştu bunların A çalışma grupları oluştu. Bunları hızlı bir şekilde çalışmaları sürdürüyorlar ve aynı zamanda etkinlikleri de başladı ben burada bir notun altını çizmek istiyorum. Biz kendimizi ifade etmemiz toplumun bu düşüncelerle bir olması sizinle birlikte olmasını sağlayacak. Tek unsur sizlersiniz basın mensup arkadaşlarımız sizler bu şehre ne kadar çok omuz acarsanız ne kadar çok destek olursanız görmüş olduğunuz görüşleri düşünceleri fikirleri bizlere aktarırsanız bizlerin düşünce fikirleri topluma aktarırsanız bu birlikteliği bütünlüğün oluşacağına bu bütünlükle birlikte çok daha başarılı noktalara geleceğine inanıyorum. Temel unsur bir kişinin tek basına yapmasıyla değil bunu belediye meclisi, belediye idaresi,  başkanı, halkı, devletleri sivil toplum örgütleri ve bunları kaynaştıran bilgilendiren en önemli unsurlardan bir tanesi de tabi ki de basın mensupları gazeteler, televizyonlar internet basınıdır. Biz bunlara çok önem veriyoruz çünkü bizleri anlatacak ifadelerimizi topluma anlatacak sizlersiniz, bizde bu enflasyonu birlikte sağlayalım diye düşünüyorum’’ dedi. 
En Önemli Unsur Sosyal Bir Şehir 
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Sosyal ve Kültürel açıdan gelişmiş bir şehir inşa etmek için çalıştıklarını dile getirerek ‘’Biz bu Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz ’ün binasında bayanlara özel birçok kurs açmayı hedefliyoruz. Kat-ı sanatıdır el sanatlarıdır Kuran dersidir bilgisayardır düzgün konuşmanın haricinde aynı zamanda bu şehrin bir tiyatroya bu şehrin bir Türk sanat müziği korosuna bu şehrin bir Türk halk müziği korosuna ihtiyacı olduğunu düşünürsek burada bu yönde kurslar açacağız. Yani şöyle söyleyelim baktığımız zaman bir sanatsal kültürel etkinliğe ihtiyacı var bunla ilgili çalışmalara da başlıyoruz özellikle sayın valimizle maden faciası olmadan önce görüşmüştük Piri Reis Kültür Merkezi Karaman Belediyesine verilmesi konusunda hem fikirdik. Tabi ölenlere rahmet diliyoruz yakınlarına sabır versin hem ilimiz hem de ülkemiz ve dünyada böyle bir faciayla karşılaşmasın diyorum. Burada da bir kültürel etkinlik alt yapısı oluşturmayı düşünüyoruz. Yani güzel sanatlarda biliyorsunuz her türlü faaliyet ve çalışmalar var belediyenin de bir artık bir tiyatro bir kültür bir konuların olduğu farklı bir konjektöre doğru geçiyor. Yaşayan insanlar bu şehrin içerinde kendinden bir parça bulması gerektiğine inanıyorum. Her insan belediyenin yapmış olduğu hizmetlerin içerisinde bir noktayı bir parçayı benimseyip bunu taşıyıp yukarı doğru götürmesi gerektiğine inanıyorum. Baktığımız zaman sahada soruyoruz bir sosyal etkinlik yok diyorlar gençler bir tiyatro etkinliği yapıyor işte hepimizin ihtiyacı var daha önceki dönemlerde bazı arkadaşlarımız bilir katıldığımız korolar vardı tıklım tıklım olur. Mesela bu şehrin ihtiyacı var daha iyi yerden baktığımız zaman inşallah belediye konservatuarına bir adım atmış olduğu bir yol açmış olduğunuzu düşünüyorum. Bizim temel düşüncemiz bu şehirde her yaşayan kişiye ulaşan her yasayan kişinin fikri ve düşüncesine bu belediyecilik kavramının oluşması gerektiğine inanıyorum. Bunu yapabilecek kapasitede güçlü bilgi becericiyle bu şehri insanlarımıza bu şehrin içerisinden düşüncelerimizi yukarıya taşıyabilecek her kitlede kardeşimiz ve arkadaşlarımıza bunların önemli olduğunu düşüyoruz’’ dedi.
Başkan Çalışkan şehirde ki Ulaşım Projeleri ve Yatırımları, Kentsel Dönüşüm Projeleri, Sosyal, Kültürel, Tarımsal ve Park Bahçe projelerinin uygulama alanlarını basın mensuplarına gezdirdi. Başkan Çalışkan projeler hakkında bilgiler vere birkaç yıl içerinde Karaman’ın marka bir şehir haline geleceğini dile getirdi. 
Haber Fotoğraf; Necati Ermiş