Karaman Kırbağı 4. TOKİ konutlarında aidatlara %20’ye yakın zam yapıldı. İşçi ve emekli evleri olarak anılan 4. TOKİ’de site yönetimi tarafından aidatlara büyük zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte 2+1 dairelerin 102 TL olan aidatı 125 TL, 3+1 dairelerin 119 TL olan aidat ücreti 145 TL’ye yükseltildi.

Öte yandan aidat ödemeleri için bankaya otomatik ödeme talimatı verenlerin talimatlarını yenilemeleri gerektiği belirtildi. Yapılan zammı sosyal medya hesaplarından paylaşan vatandaşlar yönetime büyük tepki gösterdi.

DAR GELİRLİ AİLELER YAŞIYOR

Covid-19 salgını boyunca TOKİ dahil birçok kurum ödemeleri ya erteledi yada yıl boyunca zam yapılmaması kararlaştırıldı. Salgın boyunca Devlet tarafından birçok yardımlar yapılırken dar gelirli ailelerin yaşadığı yerde yönetimin böyle büyük bir zam yapması tepkiyle karşılandı.

SALGINA DAVETİYE ÇIKARTILDI

İddiaya göre 4. TOKİ site yönetiminin Pandemi kurallarını hiçe sayarak daire daire gezerek site sakinlere zam tebligatı imzalattığı öğrenildi. Yaşlı ve kronik hastalığı bulunanların çoğunlukta olduğu sitede böyle bir uygulama yapılması 4. TOKİ’de Covid-19 vakalarının artması yönünde endişeleri artırdı. Covid-19 nedeniyle tebligatı imzalamayan ve temasta bulunmak istemeyen vatandaşlara PTT yolu ile tebligat gönderilip, tebligat ücretinin de site sakinlerinden tahsil edileceği yönetim tarafından bildirildiği öğrenildi.