Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Başkanı Veli Bozkır yaptığı açıklamada; “Üç yıllık çalışma KAREV adıyla tescil edildi. Kurucu üyelerimize teşekkür eder, Karamanımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Ankaramander) adlı yuvadan doğan KAREV resmen tescil edildi. Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’nın kuruluşuna ilişkin senet Resmî Gazete’de yayımlandı.

KAREV’in kuruluşunun yayımlandığı 12 Haziran 2020 tarih ve 31153 sayılı Resmî Gazete ile gerekli evraklar, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden, Başkan Veli Bozkır’a tebliğ edildi. Yaklaşık üç yıllık bir çalışma sürecinin ardından KAREV, resmen kurulmuş oldu.

KAREV Başkanı Veli Bozkır, uzun süredir beklenen müjdeli haberi önce kurucu üyelerle paylaştı. Bozkır, “KAREV’in kuruluşuna birlikte tanıklık ettik. Bu süreçte siz kıymetli kurucu üyelerimize çok teşekkür ederim” dedi.

KAREV’in anayasası olan vakıf senedinin çok önemli olduğunu ve üzerinde çok çalıştıklarını vurgulayan Veli Bozkır, açıklamasında şunları belirtti:

“Vakıflar Genel Müdürlüğü ve birçok kesimle istişare ederek, vakıf senedini titizlikle hazırladık.

Hazırlık aşamasında birlikte yoğun çalıştığımız Ankaramander Yönetim Kurulu üyelerimize ve özellikle sıklıkla Ankara’ya gelerek, çalışmalara destek ve emek veren kurucu üyemiz İhsan Duru ağabeyime ayrıca teşekkür ederim.

Siz kıymetli kurucu üyelerimizle birlikte hayırlı bir yola girmekten büyük bir mutluluk ve onur duyduğumu belirtmek isterim.

Rabbim hep birlikte ülkemize ve Karamanımıza hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.”

Veli Bozkır, KAREV’in kuruluş aşamasında Karaman’dan çok sayıda kişi ve kuruluştan destek ve dua aldıklarını ifade etti. Bozkır, “Artık bir ayağımız Karaman’da olacak. Vakfımızın faaliyetleri doğrultusunda Karaman için çok güzel hizmetlerimiz olacak. Proje ve fikirlerimizi sık sık Karaman kamuoyu ile paylaşacağız. Siz değerli hemşehrilerimizden her zamanki katkı ve desteklerinizi esirgemememizi rica ediyoruz” dedi.

Resmî Gazete’ye göre, vakfın adı Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı (KAREV) olarak tescillendi.

Vakfedenler ise şunlar oldu:

Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ayhan Akgöz, Nazlı Babaoğlu, Ali Kemal Boynukalın, Veli Bozkır, İhsan Duru, Mehmet Emin Duru, Ziya Duru, Lütfi Elvan, Mahmut Feridun Erdoğdu, Mehmet Sait Eren, Ali Güler, İsmail İlhan Hatipoğlu, Metin Kıratlı, Sami Özdağ, Osman Sağlam, Suat Sözer, Erol Şimşek, İsmail Tayyar, Ahmet Tek, Esat Toklu.

Vakfın Amacı: Başta Karaman il ve ilçeleri olmak üzere ülkemizin eğitim, kültür, sağlık, turizm ve tanıtımı alanlarında devletin hizmetlerini kolaylaştırıcı, kamuya yararlı çalışmalar sunmak, yüksek öğretim kurumları kurarak ülke gelişmişlik standlarına katkıda bulunmak ve senette yazılı diğer hükümleri yerine getirmektir.

Vakfın mal varlığı 100 bin lira olarak belirlenirken, ilk Yönetim Kurulu’nda Veli Bozkır, M. Feridun Erdoğdu, İhsan Duru, İsmail İlhan Hatipoğlu ve Ahmet Tek yer aldı.