Karaman’da geçtiğimiz günlerde Karaman Ajans haber sitesinde “Karaman’daki Tecavüzcü Siyasetçi Kim?” adlı köşe yazısı yayınlanmıştı. Yayınlanan köşe yazısının ardından AK Parti Karaman Belediyesi Meclis üyeleri, köşe yazısı hakkına sert tepki göstererek haber sitesi hakkında hukuki süreç başlattıklarını yayınladıkları basın açıklaması ile duyurmuşlardı. Yapılan açıklamanın ardından Karaman Ajans yetkilisi Muammer Şen’de yaptığı basın açıklamasıyla AK Partili Meclis üyelerine cevap verdi.

AK Parti Karaman Belediyesi Meclis Üyeleri yayınladıkları basın açıklamasında;

“www.karamanajans.com isimli bir internet sitesi üzerinden yapılan ve AK Parti Belediye Meclis Üyeleri olarak bizlerin ve diğer belediye meclis üyelerinin onur, haysiyet ve şerefini hedef alan, tamamen hayal ürünü ve kurgu mahsulü olan iftira niteliğindeki, maksatlı, siyasi bir hedefe yönelik olduğu düşünülen yazıyı çok büyük bir hayret, dehşet ve üzüntüyle gözlemlemiş bulunmaktayız.

Bu denli büyük, adi, alçak ve iğrenç bir iftirayı hiçbir dayanak veya delili bulunmaksızın ortaya salıvermek sonra kenara çekilmek, böylesi bir metodla habercilik yapmak, insanları zan altında bırakmak, insanların onur, şeref ve haysiyetlerine kastetmek ne kadar üzücü bir durumdur.

Emir Musa Beydilli isimli şahısın facebook paylaşımlarında AK Parti kelimesi geçmez iken, aslında iddiaları ile bütün meclis üyelerini zan altında bırakmıştır. Ama www.karamanajans.com haber sitesi AK Partiyi hedef göstererek yönlendirme yapmış bulunmaktadır.

Öncelikle bu hususu Kamuoyunun bilgisine ve takdirlerine sunuyoruz.

Konu ile ilgili olarak AK Parti Belediye Meclis Üyeleri olarak bizlerde Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunmuş bulunmaktayız. Belediye Meclisinin şeref ve onuruna karşı kasteden kişilere karşı gerekli tavrın gösterilmesi için diğer Meclis Parti Gruplarımızdan da aynı tavrı göstermelerini beklediğimizi ifade etmek isteriz.

Aldığı ceza mahkûmiyetinden dolayı Yüksek Seçim Kurulu tarafından Meclis Üyeliği düşürülen ve bunu bir türlü kabullenemeyen, bu hırs ile özellikle AK Parti mensuplarına zarar verme amacı ile bu doğrultuda sürekli sosyal medya ve telefon üzerinden asılsız haberler, hakaret ve tehdit içerikli yazılar yazan bir kişi ile karşı karşıyayız.

Bu zamana kadar tehdit ve hakaretlerde bulunan bu şahsı muhatap almanın yanlış olacağı, ona tam da istediği şey olan tanınma fırsatını vereceğini düşünerek susmayı tercih ettik.

Halkımız onu da biliyor bizi de biliyor, ona inanan zaten onun gibidir dedik ve her türlü tehdit ve hakaretlerini görmemezlikten geldik...

Ancak bu kadar ileri gitmesi ve haddi aşması bardağı taşırdı...

Şeref, haysiyet ve itibarları ile toplumda tanınmış alnı ak bütün Meclis üyelerimizi zan altında bırakacak şekilde bu denli alçak ve iğrenç bir iftirada bulunan şahsa soruyoruz ;

Bütün meclis üyelerini zan altında bırakarak neyi amaçlıyorsun?

Böylesi alçak bir iddian vardı da neden Meclis üyesi iken bunu söylemedin?

Madem böylesi iğrenç bir iddian vardı da neden iddia yönelttiğin kişi ile aynı meclis sıralarında oturdun?

Neden Belediye Meclis Üyeliğin düşürüldükten sonra bu şekilde alçak ve menfur ithamlarla sahneye çıkıyorsun?

Böylesi büyük bir cürmü biliyorsun da neden Adli Makamlara bu zamana kadar bildirmedin?

Hani delilin, ispatın nerede?

İddia yönelttiğin kişi kim?

ve bu şahsa diyoruz ki ;

İddia eden iddiasını ispat ile mükelleftir, iddianı ispatla, eğer ispatlayamaz isen müfterisin?” ifadelerine yer verdiler.

Yayınlanan basın açıklamasının ardından Karaman Ajans yetkilisi Muammer Şen ise cevap verdi.

Muammer Şen’in basın açıklaması; “Haber sitemizin dün yayına verdiği ‘Karaman’daki tecavüzcü siyasetçi kim’ başlıklı köşe yazısının ardından Ak Partili belediye meclis üyeleri hakkımızda hukuki süreç başlatmıştır. İş bu sürecin kamuoyu ile paylaşılmasıyla haberdar olduğumuz konuyla ilgili bir açıklama yapmamız zaruri hale gelmiştir.

Sevgili Karamanlılar

Yayımladığımız köşe yazımızda; görevden alınan bir belediye meclis üyesinin, görevdeki belediye meclis üyelerinden birini işaret ederek ‘Küçük yaştaki kuzenine tecavüz ettiği’ iddiasını işlemiştik. Daha önceden de benzer paylaşımlar yapan eski belediye meclis üyesinin bu iddialarını, ‘sosyal medya düzenlemesinin görüşüldüğü günümüzde haber yapmak, haberci açısından gündemi yakalamak-takip etmek durumudur. Bu bağlamda, ‘’Bu haberi neden daha önce yapmadın’’ söylemleri oldukça yersizdir. Gündemle alakası olmayan konuyu gündeme almak ‘Konuyu kaşımak’ olarak yorumlanabileceğinden, gündem olduğu dönemde işlenmesi tipik bir haber takip metodudur.

AK PARTİ’Yİ HEDEF YAPTIĞIMIZ İDDİASI

Yayımladığımız köşe yazısında; sosyal medya üzerinden aralıklarla ısıtılıp sürülen bu iddianın doğru bile olsa diğer meclis üyelerini de yıprattığını belirterek, ‘’Sosyal medya yasası bir an evvel çıkmalı’’ çağrısı yapmıştık. Buradan, Ak Parti’yi değil sosyal medyanın başıbozukluğunu eleştirdiğimiz bariz bir şekilde gözükmektedir. Hatta ilin valisinin, emniyet müdürünün, herhangi bir il başkanının ve oda başkanının eskiden böyle ithamlarla sosyal medyada eleştirilmediğini belirterek, geçmişle-günümüzü kıyas yapıp sosyal mecradaki bozulmanın altını çizdik. Buna karşılık, muhtemelen yazımızın dolaşıma girdiği sosyal mecralarda altına-üstüne iliştirilen yorumlardan rahatsız olan meclis üyelerimiz, bizden şikâyetçi oldular. Oysa yazımızda böyle vahim iddialar hakkında neden yasal işlem başlatılmadığına dem vurmuştuk. Bu açıdan bakıldığında, her ne kadar meseleyi tersten anlamış olsalar da bizimde rahatsız olduğumuz konu, yine bizi de içine alarak yasal sürece taşınmış oldu.

MECLİS ÜYELERİ AÇIKLAMALARINDA BİZİ TEYİT EDİYOR

Ak Partili meclis üyeleri hukuki süreç başlattıklarını bildiren, bir bölümü haber sitemizi diğer bölümü ise eski belediye meclis üyesini hedef alan bir açıklama yayımladı. Aşağıda tamamını vereceğimiz açıklamanın bazı bölümlerinin altını çizerek dikkat çekmek isteriz. Açıklamanın bir bölümünde; ‘’AK Parti mensuplarına zarar verme amacı ile bu doğrultuda sürekli sosyal medya ve telefon üzerinden asılsız haberler, hakaret ve tehdit içerikli yazılar yazan bir kişi ile karşı karşıyayız’’ denilerek eski belediye meclis üyesi kast edilmiştir. Açıklamanın devamı okunduğunda aralara serpilen ‘Tüm meclis üyeleri’ sözcüğünün, Ak Partili meclis üyelerinin diğer partili meclis üyeleri adına açıklama yapma gibi bir yetkilileri olmadığından boş olduğu ve iddiaları kendi üzerlerine aldıkları gözükmektedir. Yani ‘’Eski belediye meclis üyesi paylaşımlarında Ak Parti demiyordu, haberci bunu uydurdu’’ demek, hakikatin üzerine çamurla sıvamak olur. Saygıdeğer meclis üyelerimiz sosyal medyadaki bahse konu iddiaların bal gibide kendi camialarını kast ettiğini biliyordu. Açıklamadaki, ‘’ Ancak bu kadar ileri gitmesi ve haddi aşması bardağı taşırdı’’ sözü bile o paylaşımların ve yazımıza konu olan paylaşımın nereyi işaret ettiğini bildiklerini gösteriyor. Öte yandan bir şahsın ihraç edildiği, meclis üyeliğini düşüren ve il başkanının adını açık şekilde verip eleştirdiği parti dururken, başkaca bir partinin meclis üyesini kast etmiş olması akla ters bir durumdur. Aksi takdirde; ‘’Birisi bir şey iddia etmiş kardeşim, bizimle ne alakası var’’ diyen kişi, kendisiyle alakası olmayan bir haberi şikâyet eder de, madem kendisiyle alakası yok eski meclis üyesini ne diye şikâyet eder?

Konuyla alakalı detaylı açıklama-savunma hakkımızı saklı tutuyor, hepimizin aynı salonda olacağı ‘’Namus, şeref ve Kuran üstüne yemin eder misin’’ sorusuna muhatap olarak ifade vereceğimiz günü heyecanla bekliyoruz” dedi.