2. Türk-Yemen İş Forumu toplantısına Karaman Valisi Fahri Meral, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Körfez Ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, oda başkanları, iş dünyasının temsilcileri ile çok sayıda iş adamı katıldı.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut başkanlığında, Kalkınma Ajansları ile birlikte, Körfez ülkeleri ile mevcut ticari ve doğrudan yatırım ilişkilerini geliştiren bu tarz önemli etkinliklerin parçası olmaktan çok memnun olduklarını söyledi.

Türkiye'nin elde edilen siyasi istikrar ve başarılı hükümetlerin icraatlari neticesinde, son 15 yılda hızlı bir büyüme ve başarılı bir kalkınma dönemi geçirdiğini ifade eden Rumeli, Türkiye'nin, global yatırımcılar tarafından çok daha fazla takip edilen ve yatırım tercihlerinde önem verilen bir ülke haline geldiğini belirtti.

Mevlana Kalkınma Ajansı ile birlikte bu etkinliğin ikincisini düzenlediklerin altını çizen Rumeli, şunları kaydetti:

"Komşu olduğumuz Körfez coğrafyasındaki bir çok ülkeden gelerek ülkemizi ziyaret eden siz değerli Yemenli kardeşlerimizi Karamanda misafir etmekten ve Karaman iş dünyası temsilcileri ile buluşturmaktan heyecan duyuyoruz. Karaman, özellikle bereketli tarımsal üretimi, kaliteli gıda sanayi ve üstün ihracat performansıyla; rekabetçi ve örnek bir şehrimiz olarak ön plana çıkmakta ve ülkemizde yatırım planlayan global yatırımcılara bu alanda sayısız iş ve yatırım fırsatları sunmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak Mevlana Kalkınma Ajansımız ile birlikte siz değerli yatırımcıları bu bölgede iş ve yatırım imkanları konularında ilk elden bilgilendirmekten ve yatırım süreçlerinizin tümünde sizlere destek olmaktan mutluluk duyacağımızı bilmenizi isteriz."

Karaman Valisi Fahri Meral'de Karaman'ın bir üretim ve ticaret merkezi olduğunu vurgulayarak, " Bisküvi çikolata gofret üretimi lokomotif sektörlerdir. Bunun yanında makine , plastik maddeler imalatı, ağaç sanayi, mobilya imalatı oldukça yaygındır. Karaman yeni yatırımlar için bir cazibe merkezidir. Ben Yemen'li iş adamlarımıza hoş geldiniz diyorum. Yemen önemli ölçüde ihracat yaptığımız bir ülke. 2017 yılı itibarıyla 2107 yılında Yemen'e ihracatımız 22 milyon dolardır. Gerçekleşecek bu görüşmelerle bu rakamın katlanarak artacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Konuşmalar ve slayt gösterisinin ardından program Türk ve Yemenli iş adamlarının birebir görüşmeleriyle devam etti.