Karaman’da futbolun sadece ibaret olmadığını ifade eden Karaman Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetimi, yaptıkları basın açıklamasında; “Karaman ASKF Yönetimimiz Eylül 2019 tarihinde yapılan Genel Kurul’da seçilerek görevi Ekim 2019’da devir almış ve yeni başlayacak olan Amatör Ligler için hazırlıkları yaparak 14 takımlı ve iki gruplu Karaman Amatör Ligini oluşturmuştur. Aynı zamanda Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 7. grup’ta sezona iyi bir başlangıç yapan temsilcimiz Karaman Belediyespor Yönetimi ve takımına da sonuna kadar destek olmuştur. Sezonun başından, Pandemi süreci ile birlikte gelinen bu sürece kadar Karaman Belediyespor ve Amatör Takımlarımızın menfaatini hep ön planda tutmak için TFF ve TASKK ile ilişkilerimizi en üst düzeyde devam ettirdik. Geçtiğimiz ay içerisinde 18 Temmuz 2020’de liglerin oynanacağı yönünde çıkan kararın ardan da TFF ile defaten görüşmelerimiz oldu. Karaman’da bulunan Amatör Takımlarımız ve İlimizi BAL’da temsil eden Karaman Belediyespor’un bir sezon boyunca vermiş oldukları emeklerin heba olmaması adına gereken temasları kurduk ve halen görüşmelerimiz devam ediyor. Kamuoyunda ve sosyal medyada oluşturulmaya çalışılan “ASKF ve TFF Temsilciliği takımın çıkmasını istemiyor” algısını ve söylemlerini art niyetli, mesnetsiz ve siyasi söylemler olduğunu belirtmek isteriz. Hem TFF Temsilcimiz hem ASKF Yönetimimizi Karaman Belediyespor Yönetimini defaten ziyaret ederek her türlü desteğe hazır olduğunu belirtmiştir. Fakat Karaman Belediyespor Yönetiminde ne ASKF Yönetimimize ne da TFF İl Temsilciliğimize her hangi bir talep olmamıştır. Yeni seçilmiş olan ASKF Yönetimimize Karaman Belediyespor Yönetiminden hayırlı olsun ziyareti bile yapılmamıştır.

Bütün bu gelişmelere rağmen her şeyden önce Karaman’ın ASKF’si olmamız hasebiyle Karaman Belediyespor için en üst noktaya kadar gerekli girişimler yapılmıştır/yapılmaya devam etmektedir. Karaman’ın 3. Ligde temsil edilmesi gerektiğini en yüksek perdeden söyleyen Karaman ASKF Yönetimi olmuştur. Diğer taraftan Karaman’da Futbol sadece BAL’dan ibaret değildir. BAL dışında Karaman Amatör Liginde bu sezon 14 takım mücadele etmiş, bu mücadelenin sonunda 4 takımımız play off grubuna yükselmiştir. Pandemi nedeniyle liglere ara verilmesi sebebiyle Play Off müsabakaları iptal edilmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu’nun alacağı karar ile Play Off grubumuzun kaderi belli olacaktır. Ümit ediyoruz ki; Karaman Belediyespor Kulübümüz 3. Lige çıkarken, 2 Amatör Takımımızda BAL’a katılarak Karaman’ı 3 takım ile üst liglerde temsil eder.

Karaman ASKF ve TFF İl Temsilciliği olarak Karaman’da Futbol ve Futbol Takımlarımızın her zaman destekçisi olacağız. Spor ailesi bir bütündür, sahadaki sporcusundan tribündeki taraftarına hakeminden antrenörüne, yöneticisine kadar bütün paydaşları bu ailenin bir ferdidir. Göreve geldiğimiz günden bu yana en küçük alt yapı kulübünden en büyük kulübe kadar hiç birini diğerinden ayırmadık. Temsilcimiz Karaman Belediyespor’un 3. Lige yükselmesi için gerekli bütün görüşmelerimizi TFF ve TASKK Yönetim Kurulun da bulunan ASKF Başkanları nezdinde yaparken Karaman Milletvekillerimiz Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser’e de destekleri için teşekkür ederiz.

Sevgili Karamanlıların oluşturulmaya çalışan algı ve dezenformasyona aldanmamasını ve TFF den gelecek olan son kararı beklemelerini tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verdiler.