New Karaman Otel'de düzenlenen programa Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Zeliyha Akcan dernek faaliyeti hakkında bilgi verdi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da yapılan görevin zor bir görev olduğunu belirterek, “Ailenizden işinizden ve gücünüzden bu faaliyetleri yapmak için fedakarlık yapmak gerekir. Şehrimizle birlikte bu derneğimize destek vereceğiz. Sorunların üzerine irade ile gitmek gerekiyor. Dernek üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Karaman Valisi Fahri Meral ise konuşmasında, “2018 yılı içerisinde bakanlığımızca bağımlılıkla mücadele konusunda sivil derneğin kurulması istenmişti. Bizde bununla ilgili çalışma yaptık. İl Sağlık Müdürlüğümüzde bağımlılıkla ilgili toplantılar yaptık. Bağımlılıkla ilgili mücadele konusunda son yıllara çok ciddi anlamda çalışmalar yapılıyor. Dünyada uyuşturucu madde kullanımı hem artıyor hem de yaş itibariyle çok küçük yaştaki çocuklarımızda uyuşturucuya ve diğer bağımlılık yapıcı maddelere kullanımı artıyor. Biz istiyoruz ki bununla ilgili toplumun her kesimi aileler başta olmak üzere eğitim camiası emniyet birimlerimiz bunlarla mücadele etsin. Son yıllarda ciddi mücadeleler yapılıyor. Çok ciddi anlamda operasyonlar yapılıyor. Derneğimiz sayesinde bu faaliyetler bir sivil ayağımızda oluştu. Onlarda bu işi fazlasıyla yapacaklar ben kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dernek üyeleri tanıtıldı ve kurdele kesimi yapıldı.