Eğitim hayatını tamamlayarak başladıkları stajyerlik sürecini de bitiren Karamanlı hukukçular için avukatlığa giriş anlamındaki ruhsat töreni düzenlendi.

Karaman Barosunda gerçekleşen törene Baro başkanı Av. Oktay Yılmaz, Belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ak Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ve avukatlar katıldı.

Onurlu bir meslek hayatının başladığını gösteren kutlu bir töreni gerçekleştirdiklerini ifade eden baro başkanı Av. Oktay Yılmaz, ‘’Avukatlık sorumluluğu çok olan zor ve meşakkatli bir meslektir’’ dedi.

Başkan Yılmaz açılış konuşmasında; ‘’Savunma hakkı insanlık tarihi kadar eski bir kavramdır. Bir müellifin dediği gibi ‘avukatlık bütün memleketlerin yerlisi, bütün zamanların çağdaşıdır’. Avukatlık kamu hizmetinin niteliğine haizdir. Avukatlık kendine has kuralları olan bağımsız bir meslektir. Avukatlar Adalet kavramı ve hukuk devleti ilkesi doğrultusunda adeta hukuk ile halk arasında birer köprüdür.

Böylesine onurlu bir mesleğe adım atan stajyerlerimizin her şeyden önce iyi bir hukukçu olarak yetiştiklerine, başarılı birer avukat olacaklarına, savunma mesleğine güç katacaklarına, dürüst çalışacaklarına, meslek kurallarına uygun davranacaklarına, mesleğin onur ve kurallarını her zaman ve her yerde koruyacaklarına, ailelerine, vatanına milletine ve mesleğe hayırlı birer fert olacaklarına inancımız sonsuzdur.

Bu bağlamda her iki stajyerimizin de kendilerini yetiştirip bu günlere getiren başta aileleri olmak üzere değerli avukatları tebrik ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Karaman Barosu yönetim kurulu adına genç meslektaşlarımızı tebrik ediyoruz’’ dedi. Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından stajyerler Mustafa Kale ve Oğuzhan Bayram yemin etti. Yemin sonrası cübbe giyen avukatlara ruhsatları verildi. Yapılan törenle ruhsatlarını alan avukatlara belediye başkanı Ertuğrul çalışkan ve il başkanı Nazmi Ünlü başarılar dileyerek hayırlı olmasını temenni ettiler.