Karaman Urgan Mahallesinde ortaya çıkan yol krizi ile ilgili bölgede bulunan vatandaşlardan açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada;

“Urgan Mahallesinde yapımı devam eden Sanayi Kooperatif parsellerinin yanından geçen tüm yapı adalarına ve tüm bölge halkına hizmet veren kamu yolları, kooperatif yetkililerinin ifade etmeye çalıştığı gibi kendilerine tescilli yol niteliğinde kesinlikle değildir. İmar planındaki yollar bölgede ki tüm parsellerden düzenleme ortaklık payı(DOP) alınarak, tüm halkın kullanımında olan kamu malı yani vatandaşın malıdır.

Kooperatif sanayi sitesinin yetkililerince, sanayi sitesi içindeki birçok arsanın tek bir parça arsaymış gibi etrafı çevrilmek istenmektedir. Kooperatif sanayisinin içinden geçen kamu yolları özel mülkiyet niteliği taşımamaktadır ve kesinlikle hangi amaçla olursa kendi mülkiyetlerine ait her bir ada parsel arsalarının çevresi hariç, tüm sanayinin çevresi duvarla çevrelenip vatandaşa ait yollar gasp edilip kullanılamaz.

Bahsi geçen konut alanlarına yol geçişi yapılırken hiçbir özel mülkiyetin sınırları değiştirilmemiş, ihlal edilmemiş ve mevcut planda devamlılıkları park ile bölünen yolların birleştirilmesi suretiyle bölgeye ulaşım probleminin çözümü için yetkililerce kalıcı bir planlama yapılmıştır.

Karaman Belediyesi bölgenin yol problemini kalıcı olarak çözmek adına doğru bir kararda bulunmuştur. Biz bölge halkı olarak bugünde ve gelecekte vatandaşın kullanacağı kamu yollarını; çıkarları uğruna gasp edip, kendi menfaatleri doğrultusunda kullanma girişimlerinde bulunan ve halkı yanıltmaya yönelik açıklama yapan Sanayi Kooperatifi yetkililerine karşı savcılık ve mahkemelere bölgede yaşayan, yaşamayan her bir vatandaşın hakkını korumak için gerekli hukuki başvurular tarafımızca yapılacaktır. Ayrıca bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” Denildi.